Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
8 29.01.2017 11:38:33

Predsednik RZS (tudi) o tem, kakšna bo denarna nagrada za bron

Grega Wernig
Zmagoslavje slovenskih rokometašev na tekmi za bronasto odličje na svetovnem prvenstvu sta z velikim navdušenjem pozdravila tudi predsednik Rokometne zveze Slovenije Franjo Bobinac in predsednik slovenske vlade Miro Cerar, ki sta si tekmo ogledala v pariški dvorani Bercy in spremljala rokometni preobrat "par excellence".

"Fasciniran in vesel sem, to je pravi čudež. Tu ne mislim zgolj na naš neverjeten preobrat v drugem polčasu, temveč da je lahko Slovenija tretja na svetu. To je fantastičen uspeh. Ves čas sem verjel v fante in sem najbolj srečen zaradi njih," je sprva dejal Bobinac.

"Po polfinalni tekmi s Francozi so bili fantje trdno odločeni, da osvojijo kolajno. Proti Hrvatom so večji del tekme igrali v krču, sprostili so se šele v zadnjih desetih minutah razburljivega in napetega dvoboja. V sklepnem delu so bili veliko boljši, če bi tekma trajala še deset minut dlje, potem bi zmagali za pet ali sedem golov. Čestitam selektorju, ki je znal iz svojih varovancev izvleči zmagovito miselnost. Vsem Slovencem smo pokazali, da smo zmagovit narod in da nikoli ne obupamo," je povedal prvi mož RZS in predsednik uprave velenjskega Gorenja.

Poleg Bobinca si je dvoboj ogledal tudi slovenski premier Miro Cerar. "Veseli me, da je bil prvi mož slovenske vlade del tega našega velikega uspeha in je pokazal pravi odnos slovenske vlade do športa, ki je najboljši ambasador Slovenije. Zadeve gredo v pravo smer in vlada nam je dala določeno podporo in zaupanje. Del nagrade za igralce je pripravljen s strani vlade in IHF, tudi na zvezi se bomo skušali dogovoriti za primerno nagrado za naše bronaste fante. Bronasto odličje je izjemno za popularizacijo športa, še posebej za rokomet, ki je dokazal, da je najbolj uspešna kolektivna panoga v Sloveniji," je še na koncu pristavil Bobinac.

Članki iz rubrike