Robert Golob Svet24.si

Robert Golob o priznanju Palestine: »Grozote so ...

psički Svet24.si

V avtomobilu prevažal 30 psičkov

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

adam kromer Njena.si

Ljubezen iz šova: V štirih letih tretjič ...

kolesarska dirka gvatemala Ekipa24.si

Noro! Ali je namerno zrušila kolesarja kot v ...

M.A.
M.A.
0 03.08.2015 11:47:38

Ni nova, a nekaj let bo še zdržala

pROFIMEDIA
Zaradi težav z ramo je David Špiler že nekaj mesecev oddaljen z rokometnih igrišč, v rokometnih kuloarjih so se pojavile celo govorice, da naj bi ostal brez kluba, a kot zatrjuje in pomirja, je še vedno član beloruskega Meškova.

Slednji bo znova, podobno kot že nekajkrat v zadnjih letih, del priprav opravil na sončni strani Alp. Že v ponedeljek rokometaše beloruskega prvaka pričakujejo v Podčetrtku, boste pa med množico v rokometnem svetu znanih obrazov, od katerih so nekateri tudi stari znanci slovenskih igrišč (Simon Razgor, Nikola Manojlović, Ivan Pešić, Denis Rutenka), v tem topliškem kraju zaman iskali Špilerja.

Dvaintridesetletnega "univerzalca", ki lahko igra na več položajih, namreč ne bo v domovino. Na vrnitev na igrišča bo moral po spomladanski poškodbi in operaciji desne rame še malce počakati, zato je ostal v državi, ki se je je oprijel ne ravno laskavi naziv zadnja evropska diktatura. "Sem v programu rehabilitacije, lepo napredujem, sem že daleč, a to seveda še ni to. Od operacije je minilo štiri mesece, potrebujem še minimalno dva, da bom začel trenirati s polno močjo. Imam svoj program, ne smem hiteti, vse skupaj namreč potrebuje čas in lahko bi naredil le veliko neumnost, če bi začel prehitevati proces," je uvodoma dejal nekdanji član Zagreba, Cimosa in Celja PL, ki pa je zadovoljen s potekom okrevanja.

"Tudi zdravnik, ki me je operiral v Zagrebu, je zadovoljen z napredkom, že po dveh mesecih sem dobil polno gibljivost rame, in to je tisto, kar je najbolj pomembno. Ni kot nova, je pa recimo temu renovirana, tako da bo zdržala še nekaj sezon," skozi smeh dodaja Špiler, ki se je v mesto, kjer je bil pred skoraj stoletjem podpisan sporazum Brest–Litovsk, preselil pred dvema letoma.



SEM ČLAN MEŠKOVA
Koliko časa bo še ostal na zahodu Belorusije, je spet drugo vprašanje, v zadnjih tednih so namreč zakrožile govorice, da naj bi ga klub poškodovanega potiskal proti izhodnim vratom, na cesto. "Sem v Brestu in sem član Meškova," je bil kratek in jedrnat Gorenjec, ki sicer ni deloval ravno prepričljivo, a govorice so, kot kaže, za zdaj res zgolj in samo to – govorice.

Meškov iz Bresta, ki sicer iz leta v leto dviga proračun in ga že lahko uvrstimo med bogatejša moštva tam zunaj, je bil eden od zmagovalcev prestopnega roka, ekipo Sergeja Bebeška so namreč poleti okrepili Pavel Atman, Aleksander Tjumencev in slovaški orjak Dainis Krištopans, kar je ob staroselcih, kot sta Manojlović in Rastko Stojković, ter kopici beloruskih reprezentantov vsega spoštovanja vredna ekipa. Je pa manjše razočaranje prišlo z Dunaja, Meškov so namreč kljub vsemu denarju na podlagi kriterijev uvrstili "le" v spodnji dom lige prvakov.

Članki iz rubrike