sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

samir handanovic 24 pm Ekipa24.si

Nova služba za Samirja Handanovića! Nekdanji ...

muk
muk
0 28.03.2015 09:22:32

Štiriindvajseta izvedba

Arsen Perić
Pred koncem tedna v Bonifiki in pred prvim vrhuncem klubske sezone velja izpostaviti nekaj podatkov, ki bi lahko igrali vidno, malo manj vidno ali pa prav nikakršno vlogo v rokometnem koncu tedna na Obali. Tamše proti bivšemu še nikoli ni izgubil, iz B razreda še nikoli nista prišla dva, Ivan Vajdl pa je bil prvi in bo vsaj še nekaj časa zadnji, ki je Gorenje popeljal do pokalne lovorike.

TAMŠE - GORENJE 4:0

883-30-tamse
Odkar je Branko Tamše sredi decembra 2013 sedel na celjsko klop, še ni izgubil tekme z Gorenjem. Pivovarji, ki pred tem Gorenja v prvenstvu niso premagali dve leti in pol, so pod njegovim vodstvom dobili vse tri medsebojne prvenstvene obračune (32:31, 36:27 in 31:26) in tudi tistega v polfinalu pokala pred letom dni v Golovcu (29:28).
 

POKALNI SPECIALISTI
883-30-zvizej
V vitrinah Zlatoroga je svoj prostor našlo že sedemnajst pokalnih lovorik, med drugim tudi zadnje tri. Zanimivo, nazadnje so v pokalu izgubili leta 2011, ko je bil zaključni turnir v Zlatorogu in ko jih je v polfinalu ugnal Cimos. Pogled v preteklost tudi razkriva, da v samostojni Sloveniji Celjani le trikrat niso zaigrali v finalu pokalnega tekmovanja.
 

OSAMELEC
883-30-vajdl
Če so njihovi tekmeci iz kakšnih 25 kilometrov oddaljenega mesta na pragu pokalne polnoletnosti, pa je Gorenje za zdaj pri enem samem naslovu, bilo je zdaj že precej oddaljenega leta 2003, ko so bili pod vodstvom Ivana Vajdla najboljši v Škofji Loki. Pogosto jim je zmanjkal prav zadnji korak, poleg v tistem v Škofji Loki so namreč zaigrali še v šestih finalih.


 

POTUJOČA AMBULANTA

883-30-buric
V Velenju imajo v zadnjem času obilo zdravstvenih težav, poškodbe pa so najbolj razredčile položaj krožnega napadalca. Matic Vrečar je prej ali slej že končal sezono, pokal prihaja bržkone prehitro tudi za Senajmina Burića in Kristiana Bećirija, tako da je Vajdl na šestmetrski črti ostal le na bojevitem Blažu Kleču. Kako sestaviti centralni blok pa je najbolj pereče vprašanje.
 

IZ B RAZREDA
883-30-rapotec
Ni ravno pogosto, da bi na zaključnem turnirju nastopil B-ligaš, kaj šele dva, a Koper (Velika Nedelja, SVIŠ, Krka – vse tekme na domačem igrišču) in Dol TKI Hrastnik (Moškanjci doma, Ormož in Črnomelj v gosteh) sta izkoristila ugoden žreb. Za oba kluba bo to premierni nastop na F4, po letu 2009 in Mariboru pa bo na zaključnem turnirju znova nastopil B-ligaš.
 

PO ŠESTIH LETIH
883-30-kozlina
Zaključni turnir bo po šestih letih znova gostila koprska Bonifika. Cimos je ob prvem obisku, leta 2009, v finalu premagal Celje, Miladin Kozlina pa je bil izbran za MVP turnirja. Od takrat se je marsikaj spremenilo, med drugim tudi dvorana. Organizatorji so se precej potrudili in ob bogatem spremljevalnem programu se obetata zanimiva dva dneva na znova vse bolj rokometni Obali.

Članki iz rubrike