pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

muk
muk
0 19.09.2015 12:13:05

Krim, Zagorje in ostali svet

Grega Wernig
Konec tedna prvenstvene boje začenjajo tudi ženske, od danes do začetka maja bo odigranih 22 krogov, karkoli drugega kot še 22. zaporedna zvezdica Krima pa bo precejšnje presenečenje, da ne rečemo senzacija.

Po lanski turbulentni sezoni, ko je bilo v ospredju predvsem preživetje kluba in ko je potem po spletu okoliščin o naslovu odločala prav zadnja tekma v Zagorju, Ljubljančanke tokrat pričakujejo bolj mirno plovbo. Hrvaška reprezentantka Vesna Milanović Litre je tista najbolj zveneča okrepitev, ki jo je poleti v svojih vrstah pozdravila zdaj že nekdanja selektorica Marta Bon, za nameček je prvi in edini izzivalec, Zagorje, ostal brez generalnega pokrovitelja, tudi ekipa Bojana Voglarja pa vsaj na papirju deluje skromnejše kot v pretekli sezoni.

O novem oziroma starem razmerju moči bo veliko sicer razkril že uvodni krog, jutri bo namreč v Zagorju na sporedu derbi oziroma ponovitev lanskega spektakularnega zaključka, ki je vsaj za en dan obudil vero v boljši jutri za ženski klubski rokomet na sončni strani Alp. Nekaj mesecev pozneje prav dosti razlogov za optimizem ni na obzorju, Zagorje je, kot že rečeno, izgubilo generalnega pokrovitelja, skrb vzbujajoč pa je tudi podatek, da so se v 1. B-ligo prijavile le tri ekipe. In ker liga treh nima smisla, se bodo Ptuj, Litija in Logatec pridružili mladinski ligi.

Že dlje časa sicer tli želja po postopnem zmanjševanju klubov v prvi ligi, kar naj bi bilo zdaj lažje izvedljivo, ustanovljeno je bilo namreč enotno združenje vseh ženskih klubov.


PARI 1. KROGA

Hrpelje Kozina – Ljubljana (danes, 18.00)
Žalec – Celje (danes, 18.00)
Krka – Koper (danes, 19.00)
Ajdovščina – Brežice (danes, 20.00)
Zagorje – Krim (jutri, 17.00)
Velenje – Maribor (7. oktober)

Članki iz rubrike