Robert Golob Svet24.si

Robert Golob o priznanju Palestine: »Grozote so ...

psički Svet24.si

V avtomobilu prevažal 30 psičkov

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

matic in katja 2 Njena.si

Matic: Nad Katjo nikoli nisem izvajal nasilja

kolesarska dirka gvatemala Ekipa24.si

Noro! Ali je namerno zrušila kolesarja kot v ...

ru
ru
0 17.01.2015 18:07:07

Gajić: Tudi to je odlika velikih ekip

Slavko Kolar
Slovenski rokometaši so na drugi tekmi svetovnega prvenstva v Katarju zabeležili še drugo zmago.

Po včerajšnji zmagi nad Čilenci, so bili Slovenci tokrat boljši od Belorusije. Po zaslugi izjemnega prvega polčasa, ki so ga dobili s kar 17:8, so na koncu slavili s 34:29. S 15 zadetki se je izkazal Dragan Gajić, slovenskega selektorja pa je še posebej razveselila obramba.

"Na tekmi z Belorusijo je bila naša obramba, kot si jo želi vsak trener. Ob tem smo imeli še razpoloženega vratarja, nekoliko manj pri prehodih iz obrambe v napad. Čestitam igralcem, vseskozi so bili zbrani in povsem osredotočeni na svoje naloge. Upam, da bomo na naslednjih tekmah prikazali napredek tudi v drugih elementih igre," je bil po drugi zmagi vidno zadovoljen slovenski selektor Boris Denić.


Nad prvim polčasom je bil še posebej navdušen prvi strelec srečanja Dragan Gajić, ki je samo v tem delu igre prispeval devet od skupno sedemnajstih zadetkov slovenske reprezentance. "Čestitke vsem, predvsem soigralcem za sijajen prvi polčas. V tem obdobju smo vse zadeli, dobesedno smo se razleteli na igrišču. V drugem polčasu smo nekoliko padli, kar je povsem normalno. Bolj smo se osredotočili na nadzor tekme, tudi to je odlika velikih ekip. Točki proti Belorusiji smo krvavo potrebovali in mirno pričakujemo tekmo s Katarjem."

Prvi polčas je pohvalil tudi Jure Dolenec, ki pa vseeno ni mogel spregledati pomanjkljivosti v drugem delu igre. "Ključ do zmage je bila sijajna igra v prvem polčasu. V tem delu igre smo prejeli vsega osem golov, od tega tri v obdobju, ko smo imeli dva igralca manj na igrišču. V napadu smo igrali na dokaj visoki ravni, čeravno bi lahko še bolje, saj smo zapravili nekaj lepih priložnosti. Tekma ima tudi primanjkljaj, v drugem polčasu so nam Belorusi iz nasprotnih napadov zabili vsaj deset golov, tega si proti tem težkokategornikom ne bi smeli privoščiti," je dejal 26-letni član francoskega Montpellierja.

Vtise po srečanju je strnil tudi nekdanji slovenski reprezentant, ki zdaj brani barve Belorusije. "V prvem polčasu smo prikazali katastrofalno predstavo. To je na koncu tudi odločilo zmagovalca, tudi neverjetna predstava vratarja Gorazda Škofa in številne naše tehnične napake. Vesel sem, da smo se ob koncu tekme približali na spodoben zaostanek, v celoti pa nismo bili kos Sloveniji," je pristavil Sergej Rutenka. Slednji je nekoč kot po tekočem traku dosegal zadetke v slovenskem dresu, s 308 goli pa je na lestvici najboljših slovenskih reprezentantov na 15. mestu.

Članki iz rubrike