nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Olga: Miha si je dovolil to, česar si ne bi smel ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

STA/ru
STA/ru
0 18.01.2015 09:47:35

Zorman: O prvem mestu naj odloči tekma s Španijo

Slavko Kolar
Slvenska izbrana vrsta po dokaj neprepričljivih predstavah v pripravljalnem obdobju na svetovnem prvenstvu v Katarju iz tekme v tekmo raste, navkljub dvema suverenima zmagama nad Čilom in Belorusijo pa ostaja na tleh.

Fantje se zavedajo, da so opravili le del naloge na poti do primarnega cilja, uvrstitve do četrtfinala in dodatnih kvalifikacij za nastop na olimpijskih igrah v Riu. Po dnevu premora so pred njimi še preizkušnje s Katarjem, Brazilijo in Španijo.

"Pred tekmo z Belorusijo sem bil nekoliko zaskrbljen, saj nisem vedel na kakšen način bomo prebili tekmečev visok obrambni blok. Vse to smo rešili z našimi hitrimi nogami, a tudi zaupali smo lastnim sposobnostim, da ne govorim o naši predstavi v prvem polčasu, ki je za rokometne učbenike," je dejal Uroš Zorman.

"Prepričan sem, da bo naša pripravljenost iz tekme v tekmo boljša, hkrati pa upam, da bo na najbolj zahtevnih tekmah z nami tudi Klemen Cehte. Po trenutnem sistemu igre naši zunanji igralci potrebujejo veliko energije, da prebijejo tekmečevo obrambo, s pravim strelcem na levi zunanji strani bi naša igra zagotovo dobila na širini. Menim, da smo sposobni za velike stvari, a ne bomo prehitevali dogodkov. Gremo korak za korakom, najprej Katar in Brazilija, o prvem mestu v skupinskem delu pa naj odloči tekma s Španijo," je dejal Zorman.



Jure Dolenec je izpustil del sezone zaradi poškodbe, na uvodnih dveh tekmah v Dohi pa dokazal, da se počasi vrača v pravo formo. Po tekmi z Belorusijo je videl tudi nekatere temne plati slovenske izbrane vrste, predvsem nezadovoljen je bil s predstavo v drugi polovici tekme, ko je prejela preveč lahkih golov.

"Najbolj pomembno je, da na naslednjih tekmah podaljšamo obdobja naše dobre igre. Na tekmah s Čilom in Belorusijo smo igrali dobro po 30 minut, na naslednjih tekmah bi bilo dobro, da bi to vse skupaj podaljšali na 40 ali 45 minut. V tem primeru bo vsaki reprezentanci proti nam zelo težko igrati, je pa res, da se svetovno prvenstvo zares začne šele na izločilnih tekmah," je dejal desni zunanji igralec francoskega Montpellierja.

Reprezentanca bo v današnjih popoldanskih urah opravila trening pred ponedeljkovo tekmo z gostiteljem turnirja, v večernih urah pa se bo udeležila sprejema v hotelu Carlton Ritz, ki ga predsednik Rokometne zveze Slovenije Franjo Bobinac pripravlja za izbrano vrsto, gospodarsko delegacijo in navijače.

Članki iz rubrike