sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

motorist, bruselj, sredinec Svet24.si

Ujeli predrznega fantoma, ki je policistom vestno ...

1711376183-dsc0361-01-1711376151675 Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati ...

jankovic praznik ljubljane Reporter.si

Poglejte, kdo vse se je prišel poklonit ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar želel šopek vreči navijačem, a ...

skrito-v-raju Njena.si

Markov oče skupaj z gledalci izvedel skrivnost ...

luka doncic dallas oklahoma pm Ekipa24.si

'Pretepeni' Dončić po težko prigarani zmagi ...

Miha Andolšek
Miha Andolšek
0 24.01.2015 22:51:19

Dvoboj dveh slogov

Čeprav so že več kot deset dni v Dohi in so v tem času odigrali pet tekem, se vse skupaj pravzaprav šele začenja. Vse to je bila namreč zgolj predigra za nedeljsko uro resnice.

Zdaj ni več popravnega izpita, teh šestdeset minut predstavlja črto med uspehom in neuspehom. Ali bodo slovenski rokometaši polovniki ali pa pokojniki, vmesne poti ni. Zmaga vodi v četrtfinale in (vsaj) kvalifikacijam za OI naproti, poraz pomeni konec nekega popotovanja, ni pa jih malo, ki menijo, da tudi konec nekega obdobja. Obdobja Borisa Denića.

Na drugi strani bo stara znanka Makedonija, ki je pred tremi leti kruto končala slovenske sanje o Londonu. Ne glede na vse napovedi je bolj kot ne jasno, da bomo v nedeljo ob 16.30 po slovenskem času priča dvoboju dveh slogov. Slovenska igra hitrega tempa proti makedonski uspavanki, ki jo je v Metalurgu do potankosti dodelal Lino Červar, njegov rojak Ivica Obrvan pa le še prenesel na reprezentančno raven. Slovenski „run and gun“ proti pozicijskemu napadu, v katerem je veliko odvisno od dnevnega navdiha enega najboljših levičarjev 21. stoletja Kirila Lazarova.

obrvan denic

Slovenci se bodo v odločilnih šestdeset minut prej ko slej podali močnejši za Klemna Cehteta. Levi zunanji naj bi prinesel novo dimenzijo v igro Slovenije, v prvi vrsti seveda strel od daleč, ki ga do zdaj pravzaprav ni bilo (Slovenija je od 160 golov le 9 zabila z devetih metrov), je pa vprašanje koliko lahko Brestaničan prispeva po tistem, ko je izpustil velik del zaključka priprav in bil pogost gost v prostorih zdravniške službe. Če bo nastopil, bo selektor Boris Denić moral žrtvovati nekoga iz šestnajsterice, med najresnejšimi kandidati je Dean Bombač, ob tem pa velja omeniti, da je sobotni trening zaradi viroze izpustil Luka Žvižej, ki pa bo v nedeljo bržkone stisnil zobe.

RAZČISTITI SAMI PRI SEBI
In kaj menijo v slovenskem taboru pred bitko za biti ali ne biti? „Makedonija? Mislim, da se moramo najprej zazreti in poglobiti vase. Kaj lahko pričakujemo od nas samih, mislim, da je to tista bistvena zadeva, da se sami spravimo na želeni nivo. Makedonci vemo kako igrajo, to bo težka tekma, zelo čustvena in mislim, da bo na koncu slavila prav ekipa, ki bo pokazala več emocij in večjo željo po napredovanju,“ pravi trenutno prvi strelec prvenstva Dragan Gajić.

824-19-gajic
Slavko Kolar

Slovenija in Makedonija sta se na velikem tekmovanju kot že rečeno nazadnje srečali pred tremi leti, v tisti nenavadni tekmi pa so na koncu slavili Lazarov in druščina. Je prišel čas za poplačilo dolgov, za maščevanje? „Mislim, da sla po maščevanju ne bi bila prava motivacija. Ne potrebujemo želje po maščevanju oziroma vračanja v preteklost. Dejstvo je, da se mora vsak pri sebi pripravit in vsak pri sebi narediti klik. Tu ni izjem, od prvega do zadnjega. Vsak sam sebe najbolje pozna in vsak se mora zmeniti sam s sabo, šele potem se lahko pogovarjamo, kaj bomo skupaj delali. To je najbolj pomembno v času pred tekmo, da se čustveno pripravimo na tekmo, saj mislim, da dvoboj fizično ne bo tako izčrpljujoč kot pa bo psihično.“ Amen.

Članki iz rubrike