oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

kmetijaa11 Njena.si

Kmetija: Novi tekmovalci vas bodo prikovali pred ...

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

dm
dm
0 27.03.2015 10:53:35

Slovenska skupina: Če bo prišlo do kakšnega, bo prvovrstno

Reuters
Peti krog kvalifikacij za evropsko prvenstvo v skupini E bi bil težko bolj nezanimiv, na sporedu so namreč tri tekme, na katerih bi se morali gladkih zmag veseliti domačini.

Takoj po žrebu kvalifikacijskih skupin za evropsko prvenstvo, ki bo leta 2016 v Franciji, je bilo jasno, da je Slovenija lahko zadovoljna z žrebom. V nasprotju z nekaterimi drugimi skupinami je bila izžrebana v takšno, v kateri so vloge jasno začrtane in v kateri bo le stežka prišlo do presenečenja.

Tri reprezentance, ki se bodo med seboj udarile za razporeditev od prvega do tretjega mesta, in tri reprezentance, ki jim preostane boj za četrto mesto, ki na koncu kvalifikacij ne pelje nikamor. V kategoriji prvih treh najdemo Anglijo, Švico in Slovenijo, preostale tri sestavljajo Estonija, Litva in San Marino. Takšna je razporeditev na papirju in takšno je, čeprav se slovenski selektor s tem ne bi strinjal, tudi dejansko stanje. Res je sicer, da je Estonija takoj na začetku kvalifikacij presenetila Slovenijo, toda mršav remi s San Marinom je boljši dokaz, v kateri rang spada estonska reprezentanca.

882-14-švica re
Reuters

Glede na vse povedano bi morale biti tekme 5. kroga le stvar rutine in edino vprašanje bi morali biti povezano le s končno razliko v korist domačih reprezentanc. Seveda vsi verjamemo, da bo Slovenija v Stožicah zanesljivo odpravila San Marino, podobno pričakujemo tudi na Wembleyju, kjer bo Anglija gostila Litvo, in v Luzernu, kjer se bo Švica pomerila z Estonijo.

Če bi katera izmed gostujočih reprezentanc uspela ostati neporažena, bi pripravila zares prvovrstno presenečenje. A čeprav bi si seveda želeli, da bi Estoniji ali Litvi uspelo presenečenje – ne nazadnje bi s tem baltski državi naredili veliko uslugo Sloveniji –, se ta zelo redko dogajajo.

882-14-kane re
Reuters

Švicarji, ki so slabše začeli kvalifikacije, na začetku so dvakrat izgubili, tako pričakujejo tretjo zaporedno zmago, podobno je stanje tudi pri Angležih, ki so v uvodnih štirih krogih štirikrat zmagali in so s popolnim izkupičkom na vrhu lestvice v skupini E. Na Otoku se veliko bolj kot z nasprotnikom – angleški mediji so tako kot zmeraj o zmagi stoodstotno prepričani – ukvarjajo z novim napadalcem v izbrani vrsti. Harry Kane bo skorajda zagotovo za člansko reprezentanco debitiral danes in Angleži že napovedujejo, da bodo z njim dobili nogometaša, ki jih bo vrnil tja, kamor spadajo. Na vrh nogometnega sveta.

Članki iz rubrike