benifer Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000 Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

kmetijaa11 Njena.si

Kmetija: Novi tekmovalci vas bodo prikovali pred ...

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 21.04.2015 09:00:09

Celjsko pričakovanje: Kako? Po svoje!

Drago Wernig - TAKA
Knežje mesto živi v pričakovanju velike tekme. Zelo velike.

Simon Rožman in njegovi varovanci so si z zmago v Ljudskem vrtu na stežaj odprli vrata finala Pokala Slovenije, toda dela še niso dokončali, v današnjem popoldnevu bo na nasprotni strani ranjeni lev.


Kakšno je stanje duha v celjskem prvoligašu? "Super, izjemno," je pred zadnjim treningom pred povratnim obračunom z vijoličastimi odvrnil Simon Rožman. "Zdravstveno stanje je nekoliko manj super, a verjamem, da bodo fantje, katerih nastop je negotov, vendarle nared," je pristavil 32-letni strokovnjak.

Gremo po vrsti. Celjani nimajo kaznovanih, 24 ur pred tekmo pa je bilo jasno, da v moštvu zagotovo ne bo Marka Krajcerja in Valona Ahmedija. Gregor Bajde in Tadej Vidmar sta odpravila težave, zaradi katerih sta izpustila gostovanje v Zavrču, in bosta trenerju na voljo, šele v zadnjem trenutku bo jasno, ali bo tako tudi z najmočnejšima adutoma – z Benjaminom Verbičem in Blažem Vrhovcem, oba se ubadata s poškodbo mišice.

AHMEDI VNOVIČ POŠKODOVAN

Saj ni res, pa je. Simon Rožman kljub drugačnim napovedim tudi v končnici sezone še naprej ne bo mogel računati na Valona Ahmedija. Mladi albanski reprezentant si je že 4. februarja na prijateljski preizkušnji proti Gorici poškodoval mečno mišico in se vse od takrat ni vrnil na igrišče. "Zdaj je zelo blizu vrnitve. Predvidevamo, da bo zaigral že v Zavrču, v nasprotnem primeru proti Mariboru. Močno upam le, da ne bo spet kakšnih nepredvidljivosti, novih težav. Dvakrat je bil namreč že zelo blizu vrnitve, a se je poškodba obnovila. Trenutno stanje je dobro. Da, verjamem, da bomo v povratnem dvoboju z vijoličastimi močnejši zanj," je po tekmi v Ljudskem vrtu povedal trener grofov.
Toda v Halozah močnega celjskega orožja vendarle ni bilo. In kot smo že omenili, ga ne bo niti v prihodnje. Valon Ahmedi je namreč znova na okrevanju, tokrat si je poškodoval stegensko mišico. "Česa takega še nisem doživel, tudi zdravniki ne najdejo prave razlage, zakaj se mu dogaja, kar se mu," je pred včerajšnjim popoldanskim treningom globoko vzdihnil Simon Rožman.

"Bomo videli, kako in kaj, vendar je kot na dlani, da bodo igrali zgolj in samo stoodstotno pripravljeni. Zdravje igralcev moramo kakopak postaviti pred naša čustva, zadnjo besedo bodo imeli zdravniki," je pojasnil trener grofov, ki so v Ljudskem vrtu slavili s 3:2 in si zagotovili čudovito izhodišče. 

To bi bržčas utegnilo vplivati na današnji taktični načrt. "Kako se bomo lotili tekme? Po naše. Do zdaj nismo bili preračunljivi, tudi tokrat ne bomo. Nenehno učimo fante, kako naj igrajo, zdaj se ne bomo obračali v drugo smer. Filozofije ne bomo spreminjali, seveda pa je popolnoma jasno, da ob pravšnji meri agresivnosti ne smemo biti brezglavi. Močno upam, da se bo zbralo veliko gledalcev in da bomo priče spektakla. Da se bo igra na igrišču združila z energijo na tribunah, z navijači. Za vse nas, za mesto Celje je to fantastičen dogodek, ki smo si ga pred začetkom sezone lahko le želeli," pravi Simon Rožman.

902-8-rozman (obrez) dw
Drago Wernig - TAKA

Kljub zmagi pod Kalvarijo je bilo mnogo razmišljanj v smeri, da vijoličasti najbrž ostajajo favoriti, po porazu prvakov v Velenju so karte na novo premešane, vloge so se spremenile. "S tem, kakšno vlogo nam kdo pripisuje, se ne obremenjujemo kaj prida. Vemo, da nas čaka zelo zahtevna naloga, prav tako kot vemo, da je Maribor največji, ko je najtežje. Naši tekmeci bodo gotovo storili vse, da bi krivuljo rezultatov spet obrnili v pozitivno smer, njihova kakovost nikoli ni bila sporna. A ob stanju duha, ki ga imamo, lahko sprejmemo tudi vlogo favorita, vsebinsko smo prav tako dovolj bogati," je povedal obetavni trener, ki seveda verjame, da se bo obračun v Areni Petrol razpletel po okusu gostiteljev: "Če bi si pred začetkom tekmovanja želeli polfinala, bi se nam to danes tudi pripetilo. Seveda si želimo finala. Prepričan sem, da nam lahko uspe in da lahko pokal tudi osvojimo."

CELJSKA POT DO  POLFINALA

1. krog: Roltek Dob – Celje 1:6
2. krog: Zarica Kranj – Celje 1:2
Četrtfinale: Zavrč – Celje 2:3, Celje – Zavrč 2:1
Najboljši strelec: Sunny (6)
Zmagovalec Pokala Slovenije: 2004/05

Utrip slačilnice je razkril Jirži Jeslinek: "V Ljudskem vrtu smo si pripravili dobro izhodišče, kljub temu pa se zavedamo, da proti tako močnemu nasprotniku, kot je Maribor, prednost nikoli ni zagotovilo za napredovanje. Mariborčani so še vedno absolutni favoriti, še posebej pa menim, da so nevarni zdaj, ko jim je rezultatska krivulja nekoliko padla. Prej ali slej se bodo vrnili na zmagovalno pot, mi pa verjamemo, da lahko to vrnitev s svojo igrivostjo še nekoliko preložimo. Upam, da nas bo pričakala čim bolj polna Arena Petrol in da na krilih naših navijačev pridemo do finala."

tekma

Članki iz rubrike