zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

au
au
0 14.07.2015 08:43:45

Bianchijev oče: Ni izboljšav, nisem več optimist

Francoski dirkač formule 1 Jules Bianchi že od oktobra leži v komi, njegov oče pa je v zelo čustveni izjavi dal vedeti, da mu kaže zelo slabo.

Jules se je ponesrečil 5. oktobra v japonski Suzuki, ko se je s polno hitrostjo zaletel v delovno vozilo organizatorjev, ki je z dirkališča odstranjevalo razbitine nekega drugega dirkalnika. Bianchi je pri tem utrpel hude poškodbe glave, zdrsnil v komo, tam pa po besedah očeta Philippa ne kaže nobenega pravega napredka. 


"V podobnih primerih se v prvih šestih mesecih mora premakniti na bolje, da lahko človek upa na pozitiven razplet. V Julesovem primeru je minilo devet mesecev, a se ni zgodilo nič omembe vrednega. Zaradi tega je težko upati na pozitiven razplet in zaradi tega nisem več optimist," je oče strt zaupal medijem. 

"Na neki točki se bo morda treba spustiti z nogami na tla in se v popolnosti zavesti, za kako težko poškodbo gre in kako resen je položaj," je še dodal nesrečnik, iz čigar besed je na žalost zlahka mogoče razbrati tudi najhujše. Seveda na to še nismo povsem pripravljeni, a dejstvo je, da nikakor ne kaže dobro.

Članki iz rubrike