pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

rp
rp
0 16.08.2016 12:25:05

Znova rekorden vikend v Lučinah

Vaclav Janik po rekordni zmagovalni vožnji.
Luka Gregorič
Letošnjo preizkušnjo za VN Lučin je po hudem boju z edinim resnejšim tekmecem Italijanom Federicom Liberjem dobil Čeh Vaclav Janik, ki je za nameček kar trikrat dosegel rekord proge.

Pričakovanja po sobotnih treningih se niso samo uresničila, ampak so bila s tokratno dirko v Lučinah celo presežena: kar dva rekorda proge smo videli že v prvi vožnji – prvega je postavil Čeh Vaclav Janik in rezultat tekmeca Italijana Federica Liberja od lani (2:03.98) še izboljšal, za več kot sekundo, na koncu se je ura na semaforju ustavila pri 2:02.70. A rekord je zdržal zelo kratek čas, slavje je že čez nekaj minut pokvaril dosedanji rekorder Federico Liber, ki se mu je ura ustavila pri 2:01.90! 


Tekme še zdaleč ni bilo konec. Janik je v drugi vožnji znova presegel svoj najhitrejši čas na progi od Todraža do Lučin, in tudi rekord Italijana Liberja iz prve vožnje, in to zgolj za 7 stotink … Čas je popravil na 2:01.83. Tako je vrgel rokavico tekmecu Liberju, ki je startal za njim. S časom 2:02.36 Italijan ni uspel podreti novega rekorda, a za nekaj stotink je v skupnem seštevku voženj še uspel zadržati prednost pred Janikom pred tretjo vožnjo, ki je odločila zmagovalca. Janik je še enkrat odpeljal odlično in dosegel novi uradni rekord lučinske proge - 2:01.30. Liber se je moral zadovoljiti s skupno drugim mestom, četudi je tretjo vožnjo odpeljal odlično. Na tretjem je slavje Čehov dopolnil mladi Petr Trnka, tudi zmagovalec med prototipi do 2000 cm³.  

Med Slovenci je bil vnovič najhitrejši Vladimir Stankovič (skupno osmo mesto), ki je po zadnjem včerajšnjem treningu uspel po manjši nezgodi sanirati Nemesis RME 04, in z iz vožnje v vožnjo boljšim časom dokazal, da se je z dirkalnikom dobro ujel. Drugi je bil Milan Bubnič (skupno 15. mesto), takoj za njim pa Peter Marc (skupno 21. mesto).

Boja za zmago v slovenskem državnem prvenstvu (DP) je bil bistveno manj napet, Bubnič je bil za tekmece premočan, za nagrado pa je pobral tudi zmago v konkurenci vozil E1 – Švicar Ronnie Bratschi je namreč imel že v prvi vožnji težave z dirkalnikom in odstopil, slovenski voznik pa je to prednost znal dobro izkoristiti. Drugi najboljši v generalni razvrstitvi za državno prvenstvo je bil Peter Marc, tretje je zasedel Aleš Prek.

Hud boj se je vnemal tudi za najvišja mesta dobro zastopane divizije 1; tokratnega je dobil Janko Čebron z zgolj dvema desetinkama prednosti pred Gregorjem Jurakom, ki mu je očitno proga ustrezala. Na tretje se je uvrstil Manuel Dessardo. Vodilni do Lučin v diviziji 1 Aleš Žakelj – Kafečk je dirko končal na sedmem mestu.

 
 

Značke: lučine, dirka

Članki iz rubrike