profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

mu
mu
0 10.01.2017 09:07:01

Peterhansel in Brabec dobila sedmo etapo Dakarja

Francoz Stephane Peterhansel med avtomobilisti in Američan Ricky Brabec sta zmagovalca sedme etape relija Dakar od La Paza do Uyunija. Dirkačem je na 622 kilometrov dolgi preizkušnji znova nagajal dež in s tem blato, edini slovenski predstavnik Simon Marčič je v konkurenci motoristov na cilj prišel kot 53. z zaostankom 45 minut.

Peterhansel je bil tokrat za 48 sekund hitrejši od rojaka Sebastiena Loeba in v skupnem seštevku še vedno vodi. Na tretje mesto se je uvrstil Južnoafričan Giniel de Villiers, prvak iz leta 2009, ki je s svojo Toyoto zaostal tri minute in pol.

"To je druga etapna zmaga na reliju, vzeti moraš vsako, ki jo lahko. Na koncu bomo seštevali številke. Rojaka Loeb in Despres za mano ne zaostajata veliko, tu je še Nani Roma, ki je hiter in zna dobro navigirati," je po zmagi dejal branilec naslova Peterhansel. Španec Roma je v skupnem seštevku tretji, zaostaja enajst minut.



Motoristična dirka je dobila še šestega različnega etapnega zmagovalca, Brabec je bil v cilju etape dve minuti pred Portugalcem Paulom Goncalvesom. Vodilni v skupnem seštevku Britanec Sam Sunderland je zaostal dobre štiri minute in ima v seštevku 17 minut in 45 sekund prednosti pred drugouvrščenim Čilencem Pablom Quintanillo. Marčič je skupno 66., zaostaja nekaj več kot šest ur.

Današnja osma etapa bo krajša za 70 kilometrov zaradi nepremostljivega terena, ki so ga prizadele poplave, vodila pa bo od Uyunija do Salte.

Značke: peterhansel, dakar, reli

Članki iz rubrike