bencin Svet24.si

Opolnoči pocenitev bencina in dizla

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Gorski zdravnik Revija Stop

»Dr. Gruberja so Slovenci vzeli za svojega«

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

au
au
0 07.07.2016 09:11:39

Danes na EP v Amsterdamu prvič nastopi peterica Slovencev

Danes, drugi dan evropskega prvenstva v atletiki v Amsterdamu, bo prvič v kvalifikacijah nastopila četverica Slovencev, petega, Luko Janežiča, ki v kvalifikacijah ni tekel, pa čaka že polfinalni nastop na 400 m. V finalu skoka v višino bo ob 17.30 nastopila Maruša Černjul, ob 17.10 v polfinalu na 100 m ovire pa Marina Tomič.

Dvajsetletni Janežič, bronast lani na EP do 23 let, je bil edini slovenski tekač na krajših razdaljah, ki mu po odločitvi Evropske atletske zveze (EA) ni bilo treba v kvalifikacije, ker je med dvanajstimi najhitrejšimi v evropski sezoni in sodi v sam vrh v tej sezoni teka na stadionski krog na stari celini. Tudi EA ga med favoriti uvršča na tretje mesto, za Italijanom Matteom Galvanom in Belgijcem Kevinom Borleejem. Tek na 400 m se bo začel ob 16.45, slovenski rekorder pa bo ob 16.59 nastopil v zadnji, tretji skupini in ima v njej najboljši letošnji izid.

Ob 9.35 bo v kvalifikacijah skoka s palico nastopila Tina Šutej; kvalifikacijska norma je 4,55 m, kar je centimeter manj od najboljšega letošnjega dosežka Šutejeve, ki bo kot trinajsta po vrsti nastopila v skupini A. Nato bosta na 800 m moški v kvalifikacijah tekla Žan Rudolf, ki bo začel ob 11.35 v prvi skupini, Jan Petrač pa takoj nato v drugi skupini ob 11.42. Prvi trije iz skupin in še štirje po času se bodo uvrstili v polfinale. Rudolf ima peti letošnji čas v skupini, Petrač pa v svoji šestega.



Slovenka rekorderka v metu kopja Martina Ratej bo ob poldne začela boj za preboj v finale. V skupini A bo začela tretja po vrsti, avtomatična kvalifikacijska norma za finale je 60 m, kar je slovenska rekorderka letos že presegla, četudi za njo ni tako prepričljiva sezona, kot v preteklosti.

Ob 12.15 bo prvi krog kvalifikacij na 100 m. Maja Mihalinec, ki je tekla že v polfinalu na 200 m, bo na pol krajši razdalji nastopila v drugi skupini ob 12.21, prve štiri iz skupin in še tri po času pa se bodo uvrstile v polfinale. Od Mihalinčeve sta bile letos v skupini hitrejši le dve šprinterki.

Članki iz rubrike