cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

marjetka in rudi Njena.si

Poroka na prvi pogled: Rudi in Marjetka, ko ju ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

tk
tk
0 27.07.2016 11:33:21

Belgijski up za kolajno v Riu: Moj brat je terorist, pobil je ljudi v Bruslju

Med belgijskimi potniki na olimpijske igre je tudi uspešni tekvondoist, ki pa ga je za vedno zaznamovalo dejstvo, da je njegov brat eden od odgovornih za pokole v Bruslju marca letos.

Konec marca je Bruselj pretresla izjemna tragedija, dve bombi sta odjeknili na letališču, uro in pol kasneje pa so teroristi razdejali še podzemno postajo Maalbeek. Ubitih je bilo 32 ljudi, več kot 300 pa je bilo ranjenih. Med tem časom se je Belgijec Mourad Laachraoui pripravljal na največje tekmovanje na svetu, na olimpijske igre. In kot strela z jasnega je prišla novica, da je bil eden od napadalcev tudi njegov brat Nadzim. "Nisva se pogosto videvala, ker sem bil vedno na treningu. Doma je bilo vedno veliko smeha, moj brat ni bil nesrečna oseba, dobro je živel."

Osem tednov po smrtonosnem napadu svojega brata je osvojil evropsko prvenstvo v tekvondoju, zdaj bo v Riu velik kandidat za kolajno, a na nek način ga bo za vedno zaznamovalo bratovo početje. "Veliko sem razmišljal o tem, kar je storil moj brat, a nisem prišel do pametnega zaključka. Na nekatera vprašanja ne bom nikoli dobil odgovorov. Priznam, žaloval sem za njim in nisem prebolel. Kar je storil, je strašno, toda jezim se na ljudi, ki so ga pripeljali tako daleč." 

Mourad Laachraoui je sicer v zadnjem trenutku dobil vstopnico za Rio,  nastopal bo v kategoriji do 54 kilogramov, ker belgijski kandidat za Rio ni uspel zadržati teže in ni mogel nastopiti na EP. 

Članki iz rubrike