stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

sta
sta
0 27.10.2016 20:22:57

Plavalka Špela Bohinc nova dopinška kršiteljica, Sara Isaković direktorica PZS

Špela Bohinc
sta
Podpredsednik Plavalne zveze Miran Kos je potrdil, da se je Špela Bohinc izmuznila dopinškemu testu, kar je prekršek, je poročala RTV Slovenija.

"Gre za plavalko Špelo Bohinc, ki so jo prišli pred kratkim testirat na tekmovanje v Kranj. Izmaknila se je, niso je uspeli najti. To je samo po sebi kršitev," je dejal Kos.

Bohinčeva je pred kratkim uspešno nastopala na arabski turneji, v Dubaju je osvojila tretje mesto na 800 m prosto, v Dohi pa je v isti disciplini osvojila četrto mesto.


Tekmovalke kranjskega Triglava si je s plavalno štafeto 4 x 200 m priborila nastop na letošnjih olimpijskih igrah v Riu de Janeiru, vendar je na koncu Bohinčeva ostala doma, Slovenija pa v Braziliji ni mogla nastopiti v polni zasedbi. Po pravilniku lahko posamezno države na igrah zastopata le dve plavalki brez mednarodne posamične norme. To je imela v slovenski štafeti le Anja Klinar, v štafeto pa sta se dodatno uvrstili Janja Šegel in Tjaša Pintar. Bohinčevo je v štafeti zamenjala Tjaša Oder.

Spomladi je slovensko plavanje pretresla dopinška afera s Tanjo Šmid, ki je bila pozitivna na dopinški kontroli na odprtem prvenstvu Srbije konec februarja v Beogradu. Aprila je dobila štiriletno prepoved nastopanja.

RTV je ob tem poročala še, da je nova direktorica PZS nekdanja vrhunska plavalka Sara Isaković, dobitnica srebrnega olimpijskega odličja iz Pekinga 2008.

Članki iz rubrike