stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
0 25.06.2023 09:15:48

Ema Kozin ubranila pas po verziji WBF, zdaj pa velik obračun v Londonu

Profimedia
Najboljša slovenska boksarka Ema Kozin jev nemškem Altdorfu ubranila naslov svetovne prvakinje v supervelterski kategoriji po verziji WBF. Madžarko Timeo Belik je po desetih rundah po dve minuti premagala s soglasno sodniško odločitvijo.

"Dobila sem vseh 10 rund in dosegla suvereno zmago. A tudi gledalci so prišli na svoj račun. Madžarka se je izkazala kot izredno močna in trpežna borka. Nekajkrat jo je stisnilo, posebej po levih krošejih v telo, a se je vselej vrnila. Če bi bile runde triminutne, bi morda lahko dvoboj dobila predčasno. A dala sem vse od sebe in s tem moram biti zadovoljna," je po tekmi za STA povedala Ema Kozin.
Tudi Madžarka, ki izhaja iz razvite šole boksa, je imela pripravljenih nekaj adutov in zagrozila v posameznih napadih. "Res je bilo nekaj močnih udarcev tudi z njene strani, a tega ni mogla izkoristiti, saj je bilo to med izmenjavo udarcev in potem ni šla naprej. Res pa je, da nisem pričakovala, da bo tako močna in da je tako izredno borbena," je o tekmici še povedala Ljubljančanka, ki je šele v začetku tedna izvedela za nasprotnico, saj je prvotna tekmica, Brazilka Helena dos Santos, dvoboj tik pred zdajci zaradi poškodbe odpovedala.


V taboru Eme Kozin nikoli niso skrivali, da je bila tekma v prvi vrsti zgolj priprava na septembrski dvoboj v Londonu, ko se bo Ema Kozin s Hannah Rankin pomerila za naziv izzivalke svetovne prvakinje po verzijah WBC in WBO.
"Po letu premora sem to borbo potrebovala. Mislim, da sem pokazala napredek. A pomembne bodo tudi analize. Nekatere novosti sem tukaj izvedla uspešno, drugih ne. Borba je zato razkrila tudi, kaj ni šlo, kaj moram še potrenirati in kaj spremeniti. Vsekakor je borba pomembna v luči napredka za naslednji dvoboj," se je že v jesen ozrla 24-letna Slovenka, ki je dosegla že 22. profesionalno zmago.

Značke: boks, sta

Članki iz rubrike