stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

sta
sta
0 08.09.2023 19:58:38

Kaja Schuster do zlate kolajne v Haagu, Nika Koren do brona

Nadarjena slovenska judoistka Kaja Schuster je na mladinskem evropskem prvenstvu v Haagu osvojila zlato kolajno v kategoriji do 70 kg. Njen uspeh je dopolnila Nika Koren z odličjem bronastega leska, je sporočila Judo zveza Slovenije.

Schuster je svojo pot do finala pričela z zmago nad Švedinjo Ribeiro Novais, slednjo je premagala z dvema točkama vazarija. V drugem krogu se je pomerila s Portugalko Taiso Pino, kateri so prisodili tri kazni in tako se je v četrtfinale prebila Kaja Schuster. Tam ji je nasproti stala Avstrijka Elena Dengg, katero je prav tako premagala z dvema točkama vazarija - prvo si je priborila z metom, drugo pa s končnim prijemom v parterju.


Vrata v finale si je odprla z zmago nad Čehinjo Julie Zarybnicko, katero je premagala z dvema vazarijema. Izraelka Adelina Novitzki ji je stala nasproti v finalu. Po nekaj sekundah dvoboja je Schuster povedla s točko vazarija, v naslednji akciji pa si je priborila še drugi vazari in tako postala mladinska evropska prvakinja.

V tej kategoriji je nastopila tudi Nika Koren. V četrtfinalu je bila od nje boljša Švicarka April Lynn Fohouo. Do boja za kolajno se je prebila preko repasaža, kjer je premagala Nizozemko Nadio Swinkels z metom za ipon v drugi minuti dvoboja. Koren se je za mesto na stopničkah pomerila s Zarybnicko, v zadnji minuti je povedla s točko vazarija in prednost uspešno zadržala do izteka dvoboja.

Značke: judo, mep, kaja-schuster

Članki iz rubrike