stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Drago Soršak
Drago Soršak
0 19.10.2023 11:23:46

Zagreb sijal v rumeni barvi

Večji del slovenske članske reprezentance v Zagrebu
HTS
Letošnje odprto prvenstvo Hrvaške v tekvondoju, ki so ga tradicionalno organizirali v Zagrebu, je prineslo veliko veselja slovenskim članskim reprezentantom, saj so tri zlate kolajne in ena bronasta poskrbele, da je Slovenija v skupnem seštevku osvojila prvo mesto, kar se na tekmah svetovnega pokala ne dogaja pogosto.

V družbi 750 športnikov iz 47 držav so brez poraza zapuščali prizorišče Patrik Divković, Lin Kovačič in Domen Molj. Vsak med njimi je osvojil deset zelo pomembnih točk za svetovno oziroma olimpijsko lestvico. V naši reprezentanci je bilo osem športnikov. Do kolajne se je uspel prebiti še Ivan Trajković, ki je bil tretji.

Štirikrat se je na tatami (največkrat med vsemi) napotil Lin Kovačič. Po vrsti so mu morali priznati premoč Nemec Mohamed Omeirat, Hrvat Ante Kovać, Srb Strahinja Milinković in Čeh Tomas Sittek. "Zelo sem vesel, da sem zmagal v Zagrebu, saj sem s tem zbral vseh 40 točk, kolikor jih lahko v letu osvojiš na tovrstnih tekmah svetovnega pokala. Bil sem res dobro pripravljen, saj nisem izgubil nobene runde. Obenem sem se fizično odlično počutil, saj mi niti v enem trenutku ni zmanjkalo sape. Nemca v prvem krogu nisem poznal. Kovaća sem pred tem že trikrat premagal. Z Milinkovićem sem se pomeril v finalu mladinskega evropskega prvenstva. Prva polfinalna runda je bila dokaj izenačena, drugo sem lažje dobil. V finalu sem bil povsem sproščen. Zato sem lahko preizkušal različne udarce, ki jih sicer pogosto ne uporabljam," se je še enkrat na dogajanje ozrl Kovačič, ki je na najnovejši svetovni lestvici v kategoriji do 74 kilogramov napredoval kar za devet mest in je trenutno na izjemno visokem desetem mestu.

Do pomembnih desetih točk je v Zagrebu prišel tudi Patrik Divković. V kategoriji do 87 kilogramov je bil boljši od treh nasprotnikov. Najprej je dobil obe rundi proti Srbu Karajloviću, nato proti Dancu Amerju, v finalu pa še proti Madžaru Baileyu. S storjenim na Hrvaškem je bil Divković nadoknadil tisto, kar je zamudil na Kitajskem: "Ker sem bil v Zagrebu prvi nosilec, sem pričakoval, da bom zmagal. A ni bilo tako enostavno, saj sem se zjutraj vrnil iz Azije in se takoj odpeljal v Zagreb na tehtanje. V prvem in finalnem dvoboju nisem zmagal z občutnejšo razliko. A sem ves čas čutil, da nadzorujem dogajanje. Karajlović me je pred tem dvakrat premagal. Zdaj sem mu vrnil. Z zmago na Hrvaškem imam zbranih 38 od 40 možnih točk. To je zelo pomembno, saj s Špancem Raulom Martinezom Garcio, ki me je premagal na zadnjem turnirju velike nagrade na Kitajskem, kandidirava za udeležbo na zaključnem turnirju velikih nagrad. S točkami iz Zagreba sva znova tesno skupaj!"

Tretji naš reprezentant, ki je blestel v Zagrebu, je bil Domen Molj. Vse tri nasprotnike, Srba Mihailovića, Ukrajinca Manenkova in Bolgara Georgieva, je premagal v dveh rundah. "Z dvoboji sem lahko zadovoljen, saj sem bil v vseh zelo konkreten. Vse sem opravil tako, kot sem želel. Prvega nasprotnika, ki ga nisem poznal, sem gladko premagal. Mladinskega evropskega prvaka Manenkova sem taktično dobro zapiral, v finalu pa sem Bolgaru Georgievu vrnil za poraz na odprtem prvenstvu Slovenije," je dogajanje na borišču opisal Molj, ki je na svetovni lestvici kategorije do 54 kilogramov trenutno na 19. mestu, a se bo zaradi novih desetih točk po njej povzpel za nekaj mest.

Četrto kolajno je Sloveniji priboril Ivan Trajković, ki na zadnjih turnirjih tekmuje v kategoriji do 80 kilogramov. V njej je vse bolj suveren. V Zagrebu je premagal Srba Stojanovića in Nemca Tarasenka. Polfinale proti Hrvatu Nikoliću pa je žal moral predati. Do zmage sta na Hrvaškem prišla še Nikolaj Bulatović in Jure Tozon (osvojila sta deveto mesto). Brez nje sta ostala Matevž Koren in Luka Raškovič.

V ženski konkurenci smo imeli le eno zastopnico. Anastasija Ljubinković je v polfinalu kategorije nad 73 kilogramov izgubila proti prvi nosilki, Nemki Karimovi. Omenimo še mladinca Ožbolta Molja, ki je dobil vse tri dvoboje in tekmovanje končal na prvem mestu.

Galerija

Članki iz rubrike