stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 16.11.2023 14:44:09

Ema Kozin na zgodovinskem dvoboju tudi za pas WBO

Profimedia
Slovenska boksarka Ema Kozin se bo v soboto v Manchestru s Škotinjo Hannah Rankin pomerila za naslov svetovne prvakinje v supervelterski kategoriji. Vnaprej je bilo jasno da bosta boksali za pas verzije WBC, od torka naprej pa je potrjeno, da se bosta tekmovalki pomerili tudi za naslov WBO.

"Menim, da sem hitrejša, pametnejša in čvrstejša. A pričakujem napornih deset rund, zmaga pa naj boljša," je na novinarsko konferenci v Manchestru povedala Ljubljančanka, ki si za 25. rojstni dan, tega bo praznovala čez 18 dni, najlepše darilo lahko pripravi kar sama.

Gre za zgodovinski nastop za slovenski boks in priložnost, ki je doslej slovenski boksar še ni imel. Da so pričakovanja realna, pa potrjujejo tudi stavnice, ki so rahlo na strani slovenske šampionke. "Vsak dan sproti me na treningu fascinira. Ema je zelo samozavestna, pripravljena je iti tudi preko svojih zmožnosti in komaj čakava, da se dvoboj začne," je pred dvobojem trener Rudi Pavlin, zelo vesel, da je njegova varovanka telesno težo že primerno spustila za nastop na tekmi, kar ji bo omogočilo, da bo šla v dvoboj s primerno energijo.

Osvojitev pasov WBC in WBO napoveduje tudi 33-letna Škotinja, ki v nadaljevanju pod okriljem promotorja Franka Warrena in televizije TNT Sports napoveduje že nov dvoboj pred domači občinstvom na Škotskem, močno podporo navijačev pa pričakuje tudi v Manchestru. "Vsak ima svoje želje in seveda sme napovedovati, kar hoče. A mislim, da je zdaj čas za Emo," pa na to odgovarja Pavlin.


A dvoboj, ki bo na sporedu nekje okrog 21.30 po slovenskem času, nikakor ne bo lahek. "Hanah je izjemno čvrsta in prvi udarec je ne bo podrl. Ima tudi izjemne izkušnje. Če pogledaš njeno razmerje zmag in porazov (12:6), se to morda na prvi pogled na zdi tako izjemno, a vedeti je treba, da je izgubljala le boj z najboljšimi, s Savannah Marshall, Clarisso Shields, Terry Harper ... Vse to so zelo težke borbe. Prepričana sem, da bo tudi pripravljena in da me ne podcenjuje," je o 33-letni nasprotnici pred potjo na otok povedala Kozin.

Dvoboj lahko odloči že začetek. "Obe bova želeli biti dominanti, obe raje boksava napadalno kot obrambno. To bo trajalo, dokler ena ne bo popustila. Zase lahko rečem, da sem kondicijsko dobro pripravljena in vem, da bom teh 10 rund zdržala in oddelala kot znam."

Ema Kozin je bila nazadnje v ringu 24. junija letos, ko je v nemškem Altdorfu ubranila naslov svetovne prvakinje v supervelterski kategoriji po verziji WBF. Madžarko Timeo Belik je po desetih rundah po dve minuti premagala s soglasno sodniško odločitvijo za še 22. zmago v poklicni karieri.

Hannah Rankin je bila v ringu nazadnje marca, ko je prepričljivo ugnala Američanko Logan Holler, pred em je lani izgubila dvoboj z rojakinjo Terri Harper.

Značke: boks, tekmovanje

Članki iz rubrike