franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
0 22.12.2023 16:21:46

Kakšna čast za Slovenca! Nekdanji olimpijec med petimi najboljšimi trenerji na svetu!

alesfevzer.com
Nekdanji slovenski olimpijec Rok Drakšič v vlogi selektorja finske reprezentance v judu žanje izjemne uspehe. To so opazili tudi pri Svetovni judo zvezi in kot poroča časnik Delo, so ga nominirali na seznam petih najboljših trenerjev in strokovnih ekip v iztekajočem se letu, ki kandidirajo za posebno nagrado.

Ob 36-letnem nekdanjem evropskem prvaku in nosilcu šestih odličij z evropskih prvenstev, so med kandidati za osvojitev nagrade IJF za najboljšega trenerja leta še Argentinka Laura Alejandra Martinel ter strokovne ekipe reprezentanc Gruzije, Japonske in Kanade.


Drakšič, ki se je juda učil pri Marjanu Fabjanu na Lopati, je IJF prepričal z uspehi težkokategornika Marttija Puumalainena, ki je osvojil prestižni masters v Budimpešti in naslova evropskega prvaka v Montpellierju.

"Da smo iz majhnega športa na Finskem naredili res dobro zgodbo, se mi zdi velika stvar. Kljub temu nisem nikoli pomislil na to, da bi bil med nominiranci za najboljšega trenerja leta," je za Delo povedal Drakšič in se za podporo zahvalil svoji družini, tekmovalcem in finski zvezi.

Značke: judo, sta

Članki iz rubrike