stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Darja Podpečnik
Darja Podpečnik
0 06.12.2023 11:43:15

Kang kar trikrat prvi

psno
V nedeljo, 19. novembra, je potekalo deveto mednarodno tekmovanje pokal Ivančna Gorica, na katerem je sodelovalo 20 klubov iz Italije, Hrvaške in Slovenije, ki so se pomerili v borbah, kicku in poomseju (tehnika ali forme).

Govor ob odprtju tekmovanja sta imela predsednik Taekwondo zveze Slovenije Zlatan Ranđelović in glavni trener kluba Kang Tomaž Zakrajšek. Na tekmovanju je sodelovalo 311 tekmovalcev, od tega jih je 243 tekmovalo v borbah in kicku ter 68 v tehniki. Iz kluba Kang je bilo 57 tekmovalcev, ki so se pomerili v vseh treh disciplinah, tekmovalcem pa je uspel velik ekipni podvig – prvič v devetih letih so domov odnesli vse tri pokale za prvo mesto.



Najboljši tekmovalci iz kluba Kang so bili Filip Zupančič pri mlajših kadetih, Vid Milošević pri kadetih in Gabrijel Črnila pri mladincih do višjega modrega pasu, vsi v borbah. Leoni Zakrajšek je bila najboljša tekmovalka v kicku.



V borbah je tekmovalo 16 kangovcev, ki so osvojili sedem zlatih, pet srebrnih in štiri bronaste kolajne. V tehniki je klub Kang zastopalo 23 kangovcev, ki so osvojili šest zlatih, dve srebrni in devet bronastih kolajn. Pari so dobili eno zlato, eno srebrno in eno bronasto kolajno. Ženska mladinska trojica je osvojila zlato, osem tekmovalcev pa je ostalo brez kolajn.



"Kangovci so se tokrat zelo dobro odrezali. Čeprav smo imeli zelo mlado ekipo tekmovalcev, ki si šele nabirajo nove izkušnje, smo osvojili zelo veliko medalj. Rada bi pohvalila njihove nastope, saj so se zavzeto pripravljali in uspešno tekmovali. Zelo sem ponosna, da smo osvojili pokal za prvo mesto med vsemi klubi," je po tekmi razmišljala trenerka tehnike Renata Mavrič.



V kicku je nastopilo 35 kangovcev. Kick je brcanje v elektronski oklep, zmaga tisti, ki v 20 sekundah "nabrca" največ točk. V tem so osvojili dve zlati, eno srebrno in štiri bronaste kolajne. Kar 28 kangovcev je dobilo kolajne za sodelovanje in si nabralo dobre izkušnje za naprej.



"Veseli smo, da smo deveti pokal znova uspeli organizirati na visoki ravni in imeli 311 prijav. Prav veliko mednarodne udeležbe tokrat ni bilo, vendar pa so slovenski klubi pripeljali toliko več tekmovalcev. To pomeni, da je tekvondo v Sloveniji v porastu, ne kar sem ponosen. Vsako leto imamo težave z iskanjem najprimernejšega termina za pokal, saj se v zadnjem trenutku na isti datum ali časovno blizu tega datuma pojavi še kakšna tekma kje v bližini in se tako tekmovalci porazdelijo med obe. Teden dni za našim pokalom je tako potekalo evropsko prvenstvo v tehniki, kar se je odražalo v prijavah na tehniki. Zahvaljujem se vsem klubom in tekmovalcem, ki so podprli našo tekmo. Zahvaljujem se tudi vsem našim članom, ki so nam pomagali pri organizaciji tako velikega tekmovanja in s svojimi dosedanjimi izkušnjami pripomogli, da je tekmovanje potekalo gladko in na tako visoki ravni. Predvsem sem vesel, da imamo v klubu nove tekmovalce, ki so na pokalu pokazali, da so na pravi poti. Na koncu se zahvaljujem še predsedniku Taekwondo zveze Slovenije Zlatanu Ranđeloviću, ki je odprl tekmovanje," je po dogodku povedal organizator Tomaž Zakrajšek.



V klubu Kang so hvaležni Pekarni Pečjak, ki je s svojo široko bero slastnega francoskega peciva poskrbela za želodčke vseh tekmovalcev in trenerjev. Izjemna ekipa kluba Kang se je pri celotni organizaciji zelo potrudila. Red so vzdrževali Martin Koščak, Aleš Tekavčič, Kristjan Bašar in Miran Podpečnik. Špela Bašar je pomagala pri odprtju in pri poteku tekme, Tijana Kendić je prevzela tiskanje diplom. Lovro Ulcej, Žan Zupančič in Boris Milošević so poskrbeli za tekmovalce v borbah in kicku. Renata Mavrič pa je pomagala pri organizaciji in spremljala vse tekmovalce na tekmovanju v tehniki.

Članki iz rubrike