franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

DARJA PODPEČNIK
DARJA PODPEČNIK
0 30.11.2023 11:49:15

Korak naprej

psno
V Avstriji so pretekli vikend izpeljali 16. evropsko prvenstvo v tehniki, kjer so kot zastopnice naše reprezentance pod taktirko klubske in reprezentančne trenerke Renate Mavrič tekmovale tudi tri članice Taekwondo kluba Kang.

V eni najbolj zahtevnih kategorij, v članski ženski kategoriji od 18 do 30 let, je tekmovala Lorena Zabukovec. V konkurenci 27 tekmovalk se ji ni uspelo prebiti skozi prvi krog in je bila 17. "S prvim nastopom v kategoriji U-30 sem zelo zadovoljna, saj sem kljub tremi formo izpeljala zelo samozavestno in brez napak. Žal mi je zmaga v prvem dvoboju za las ušla. Večer pred nastopom smo imeli tudi lažji trening, na katerem sem dobila nekaj napotkov od mojstra Branislava Kuruce, kar je pripomoglo k boljšemu nastopu," je povedala Zabukovčeva.



Drugi dan so bile na vrsti mladinke v posamični konkurenci. Med 26 tekmovalkami je Lara Zabukovec, ki je bila v kvalifikacijah 10, v polfinalu pa je prejela malce slabšo oceno, osvojila 11. mesto. "Z nastopi sem zelo zadovoljna. Vesela sem, da nisem imela veliko treme, česar me je bilo pred prihodom na EP najbolj strah. Malo sem razočarana, da mi je malo zmanjkalo za finale. Še vedno je kar nekaj stvari, ki jih moram popraviti, da bom v prihodnje še boljša," je dejala Lara.



Zadnji, tretji dan EP v Innsbrucku, se je tekmovalo v mladinski ženski ekipni konkurenci. Za nastop je bilo prijavljenih 17 reprezentanc, naša trojica (Lara Zabukovec, Neža Berden in Aleša Gačnik) se je uvrstila v zlato sredino, bila je deveta. Naše reprezentantke so dejale: "Smo zadovoljne in ponosne, da smo lahko zastopale našo državo. Nad uvrstitvijo smo malo razočarane, saj nam je finale, ki je bil naš cilj, ušel le za eno mesto."



"Naredili smo korak naprej. Tekmovalci so dokazali, da se lahko kosajo z najboljšimi v Evropi. Lahko rečem, da so bili cilji malo višji, vendar smo kljub temu uspešno nastopili in ponosno zastopali Slovenijo," se je na tridnevno dogajanje ozrla Mavričeva.

Članki iz rubrike