Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

STA
STA
0 09.09.2023 09:24:14

Tako blizu! Mladi Slovenci so bili blizu finala evropskega prvenstva, a v zadnjih sekundah se jim je zgodilo to!

Uefa.com
Slovenska futsal reprezentanca je na evropskem prvenstvu do 19 let v hrvaškem Poreču izgubila v polfinalu proti Portugalski z 2:3.

Portugalska je zmagoviti gol dosegla 71 sekund pred iztekom rednega dela in se bo v nedeljskem finalu pomerila s Španijo.

Varovanci Tomislava Horvata so dvakrat izničili vodstvo Portugalcev, potem ko sta bila natančna Lovro Skrinjar v 11. ter Luka Čop v 28. minuti. Odločilni zadetek je ob koncu 39. minute za Portugalce dosegel Lucio.

Tudi drugi polfinale se je končal z izidom 3:2. Španci so bili boljši od Ukrajincev, sicer tekmecev Slovenije v skupinskem delu.

Slovenci so v skupini B zasedli drugo mesto za Ukrajinci in pred Italijani. Najprej so ugnali Fince s 4:2, nato izgubili proti Ukrajincem z 2:4, s 4:2 pa nato premagali še Italijane in se v krogu treh reprezentanc s po dvema zmagama kot drugouvrščeni uvrstili med najboljše štiri.

"Zmagala je boljša ekipa, ni kaj. Vsi skupaj z navijači smo dali vse, kar smo imeli. Bili smo blizu podaljškov, ki bi si jih tudi zaslužili. A nič hudega, se bomo pobrali. Fantje so odigrali fantastičen turnir. Leto in pol smo skupaj garali. Imeli smo krasne minute, ne le na terenu, ampak povsod," je za Nogometno zvezo Slovenije po polfinalu dejal selektor Horvat.

Tega sicer na čelu slovenske članske reprezentance od 15. septembra čakajo kvalifikacije za svetovno prvenstvo 2024. Prvi tekmi bosta v gosteh proti Italiji in doma Češki.

Članki iz rubrike