sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

motorist, bruselj, sredinec Svet24.si

Ujeli predrznega fantoma, ki je policistom vestno ...

1711376183-dsc0361-01-1711376151675 Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati ...

jankovic praznik ljubljane Reporter.si

Poglejte, kdo vse se je prišel poklonit ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar želel šopek vreči navijačem, a ...

skrito-v-raju Njena.si

Markov oče skupaj z gledalci izvedel skrivnost ...

luka doncic dallas oklahoma pm Ekipa24.si

'Pretepeni' Dončić po težko prigarani zmagi ...

STA
STA
0 27.03.2016 19:13:14

Zmaga Sagana in konec prekletstva mavrične majice

Profimedia
Druga letošnja enodnevna preizkušnja kolesarske svetovne serije, Gent - Wevelgem, v dolžini 243 km, je dobil aktualni svetovni prvak v cestni vožnji Slovak Peter Sagan (Tinkoff). V sprintu ubežne četverice je slavil pred Belgijcem Sepom Vanmarckom (Lotto) in Rusom Vjačeslavom Kuznecovom (Katjuša). Z 12. mestom se je izkazal Luka Mezgec (Orico Orico GrennEDGE).

Za Sagana je bila to prva zmaga, odkar ima na sebi mavrično majico, zato je bil na cilju toliko bolj zadovoljen. "Zelo sem zadovoljen, da sem končno tudi v mavrični majici prišel do zmage," je na cilju klasične enodnevne preizkušnje dejal 26-letni Slovak.

"Zmago podarjam očetu svojega dekleta, ki preživlja težke čase," je še dodal Sagan, ki je do zmage prišel po silovitem sprintu.

"V zadnji vzpon je šel kot prvi Fabian Cancellara, drugi so mu sledili. Morda so nekateri mislili, da smo počivali, vendar smo vsi štirje ves čas zelo dobro sodelovali. V ciljnem sprintu sem šel na polno, bližje je bil cilj, bolje sem se počutil. Danes sem bil resnično dober, zato sem se tudi lahko veselil končne zmage," je pot do svoje druge zmage na dirki Gent-Wevelgem opisal Sagan, ki je bil najboljši tudi leta 2013.


Že po treh kilometrih dirke, ki se je začela v mestecu Deinze, je pobegnila peterica kolesarjev, ki si je prikolesarila tudi enajst minut prednosti pred glavnino, ki jih je ob vstopu na francoska tla že ulovila. Približno 40 km pred ciljem je s pobegom začel Kuznecov, ki so se mu v nadaljevanju dirke pridružili še Sagan, Vanmarcke in Švicar Fabien Cancellara. V ciljnem sprintu je imel največ moči Sagan, domačin Vanmarcke se je moral zadovoljiti z drugim mestom, Kuznecom pa s tretjim, medtem ko je Cancellara ostal brez zmagovalnih stopničk.

V ozadju se je bil boj za peto mesto, ki ga je dobil zmagovalec prve letošnje dirke svetovne serije Milano - San Remo Francoz Arnaud Demare, v skupini 15 kolesarjev pa je bil tudi Mezgec, ki je bil na koncu 12. Do cilja je prišel tudi Marko Kump (Lampre-Merida), ki je dirko končal na 60. mestu (+11:05), medtem ko Luka Pibernik (Lampre-Merida) ni prišel do cilja.

Dirko Gent - Wavelgem je zaznamoval tudi hud padec Belgijca Antoinea Demoitiea (Wanty), ki ga je po padcu povozil motorist, nesrečni 25-letni pa je s hudimi poškodbami končal v bolnišnici v Lillu.

Do nesreče je prišlo na severu Francije v Sainte-Marie-Cappelu, ko je motorist, ki je bil v spremljevalni ekipi, povozil nesrečnega 25-letnega Demoitiea, ki je pred tem padel. S hudimi poškodbami je končal v bolnišnici v Lillu. Iz njegove ekipe Wanty so javili, da gre za resne poškodbe in da je Demoitie, ki se nahaja na oddelku intenzivne nege, v smrtni nevarnosti.

Članki iz rubrike