nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

muk
muk
0 23.05.2016 11:22:11

Roglič: Dobil sem kurjo polt!

primozroglic.com
Po včerajšnjem gorskem kronometru je danes na Giru prost dan, ki ga je velika večina kolesarjev komaj pričakala.

Dobrodošla prekinitve za celjenje ran in polnjenje baterij pred odločilnim, zadnjim tednom. Med tistimi, ki so komaj pričakali tretji prosti dan pa je bil tudi slovenski junak Primož Roglič.

Slednji se je v preteklem tednu znova nekajkrat znašel na tleh, je pa sobotna etapa, ki je karavano popeljala v bližino slovenske meje, vendarle prinesla tudi nekaj zadoščenja oziroma zadovoljstva. Ob cesti, predvsem pri vzponu na Matajur, slovenskih zastav in slovenskih navijačev ni manjkalo, številčna je bila ekspedicija iz Rogličevega Zasavja, niso manjkali pa niti njegovi nekdanji kolegi smučarski skakalci.



"Bolje pozno kot nikoli, vso pot sem si govoril, samo zdrži spredaj so vrha Matajurja. In res je bilo vredno, kurjo polt sem imel, ko sem videl koliko ljudi stoji za mano in me podpira. Če ne bi bil to ta klanec, bi se še dolgo vlekel v disko grupi – Nepozabno, drugače bi odpadel že na prvi klanec. Hvala in vsa čast moji, Slovenci! In posebna zahvala mojim bivšim sotekmovalcem, skakalcem, kaj takega, norci!!!!" je zapisal na svojem blogu.

Roglič bo sicer v zadnjem tednu povsem podrejen načrtom Stevena Kruijswijka, ki se je morda prelevil celo v prvega favorita za končno zmago.

Članki iz rubrike