stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 04.02.2024 22:14:50

Matej Mohorič za konec dirke po Valencii peti

Profimedia
Slovenski kolesar ekipe Bahrain-Victorious Matej Mohorič je v zadnji, peti etapi dirke po Valencii zasedel peto mesto. Etapo, dolgo 93 kilometrov, je dobil ubežnik, Američan Will Barta (Movistar), drugo mesto je po sprintu večje skupine zasedel Italijan Jonathan Milan, tretje pa Belgijec Vito Braet.

Etapa kljub dvema kategoriziranima vzponoma ni imela velikega vpliva na končni vrstni red.

Dirko je dobil Američan Brandon McNulty, kolesar ekipe UAE Emirates. Z zaostankom 14 sekund je drugo mesto zasedel Mohoričev moštveni kolega Kolumbijec Santiago Buitrago, tretje mesto pa je zasedel Rus Aleksander Vlasov, od letos moštveni kolega Primoža Rogliča pri ekipi Bora-hansgrohe.

Mohorič, ki je bil v sprintu večje skupine četrti najhitrejši, v etapi pa peti z zaostankom osmih sekund, je v skupnem seštevku zasedel 23. mesto, zaostal je dve minuti in 25 sekund. Dobil je drugo etapo, v prvi pa je bil sedmi.



V etapi od Betere do Valencie je 29-letnik iz Podblice pri Kranju poskusil z napadom na spustu z zadnjega, najzahtevnejšega vzpona, a ni imel prave pomoči Španca Oierja Lazkana (Movistar).

Ta ni lovil svojega moštvenega kolega v ospredju, Barto, ki je kot zadnji izmed šestih ubežnikov ostal na čelu dirke. Na vrhu zadnjega vzpona, okoli 45 km pred ciljem, je imel več kot minuto naskoka, v ozadju pa ga nato tudi zaradi pomanjkanja sodelovanja niso ujeli.

Za Američana je bila to sploh prva zmaga v poklicni karieri. Najbližje ji je bil pred tem na dirki po Španiji leta 2020, ko je v kronometru 13. etape za enk sekundo zaostal za slovenskim asom in kasnejšim zmagovalcem skupnega seštevka Rogličem.

Značke: kolesarstvo, španija

Članki iz rubrike