stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 23.02.2024 18:55:17

Vingegaard že kaže zobe, nekdanji Rogličev moštveni tekmec dobil drugo etapo v Galiciji

Glavna favorita za skupno zmago in moštvena kolega: Jonas Vingegaard in Primož Roglič
Profimedia
Danski kolesarski zvezdnik Jonas Vingegaard Hansen (Visma-Lease a Bike) je zmagovalec druge etape dirke O Gran Camino po Galiciji. V etapi od Taboade do Chantade (151,2 km) se je na zadnjem vzponu nad Chantado otresel tekmecev in s samostojno vožnjo vpisal prvo zmago v sezoni in skupno 28. v karieri.

Dvakratni zaporedni zmagovalec dirke po Franciji je tako kot lani sezono začel v Galiciji na večdnevni dirki ravni 2.1 Mednarodne kolesarske zveze Uci.

Potem ko Vingegaard in številni ostali kolesarji zaradi odločitve organizatorjev, da zaradi močnega vetra v četrtkovi vožnji na čas ne bodo upoštevali časovnih razlik in delili točk Uci, dan prej niso vozili na polno, je tokrat 27-letni Danec pokazal svoje mojstrstvo.

Na zadnjem vzponu na Alto de San Pedro de Licora (5,2 km/6,1 %) je hitro napadel iz večje skupine, ujel zadnjega izmed ubežnikov ter nato pred vrhom še enkrat napadel in se otresel preostalih tekmecev v boju za zmago. Po prečkanju vrha je sledilo še nekaj spusta in ravninskih kilometrov, Danec pa je ciljno črto prečkal 24 sekund pred zasledovalci.



Drugo mesto je zasedel nekdanji zmagovalec Toura (2019), Kolumbijec Egan Bernal (Ineos Grenadiers). Tretji je bil z istim časom Venezuelec Jefferson Cepeda (Caja Rural-Seguros RGA).

V skupnem seštevku ima Vingegaard, ki je pred kratkim vzel tudi ženin priimek Hansen, 28 sekund naskoka pred Bernalom in 30 pred Cepedo. Četrti je novinec v dresu Visma-Lease a Bika Belgijec Cian Uijtdebroeks (+0:50).

V četrtek je bil Vingegaard v 14,8 km dolgem kronometru po rezervirani vožnji šele 45. Etapa je sicer pripadla evropskemu prvaku Britancu Joshui Tarlingu (Ineos Grenadiers).

Članki iz rubrike