stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

ku
ku
0 02.03.2024 18:33:04

Pogačar po zmagovitem začetku sezone: Ko se ni nič videlo, sem napadel, potem pa ...

Profimedia
Najboljši kolesar na svetu Tadej Pogačar je na svoji prvi dirki v tej sezoni upravičil svoj sloves. Brez večjih težav je zmagal na enodnevni dirki svetovne serije Strade Bianche.

Prvi del preizkušnje je Pogačarjeva ekipa emiratov nadzorovala položaj in ni dovolila ubežnikom, da bi kadarkoli pridobili veliko prednost. Izčrpala je večino močnih zasedb, ko je bila skupina velika le še okoli 25 kolesarjev, pa se je slovenski as odločil za napad in v kali zatrl vsa prizadevanja tekmecev za presenečenje.

"Ne vem, zakaj tako dolg napad. Dirka je bila od začetka zelo hitra in presenetljivo selektivna. Dvomim, da je to kdo pričakoval. Ko smo prišli do odseka Monte Sante Marie, so bile vremenske razmere zelo zahtevne. V skupini je ostalo le še okoli 25 kolesarjev, obenem nobena ekipa ni imela veliko pomoči," je razloge za hiter napad organizatorjem razkril današnji zmagovalec.

"Ekipa je opravila sijajno delo in otežila dirko. V določenem trenutku se ni prav nič videlo in odločil sem se za napad. Vedel sem, da bo dolg, a ko sem si zagotovil prednost, sem vztrajal do konca. Hitro je bilo jasno, da bo dirka zelo zahtevna. Ko je močno deževalo, sem se dobro počutil. Rekel sem si, da bom poskusil tvegati in dirkati 'solo'," je še dodal 25-letni član emiratov.

"Prva dirka v sezoni je vedno psihično zahtevna, saj nikoli ne veš, v kakšni formi boš pričakal sezono. Letos sem začel malce kasneje, s čimer sem imel več časa za priprave. Izplačalo se je," je še pripomnil in nekaj misli namenil tudi debati o tem, da bi Strade Bianche postal šesti spomenik.

"Res je lepa dirka, a spomeniki so večinoma najbolj tradicionalne dirke na svetu. Ne vem niti, kakšna so pravila za to oznako. Na žalost Strade Bianche ni tako stara, a ima svoj šarm. Je ena najbolj priljubljenih dirk in lahko jo štejemo za eno najlepših in najbolj zahtevnih na svetu."


• Super začetek in napoved nore sezone! Pogačar na toskanskem prahu pokazal tekmecem, da ... (foto)

Članki iz rubrike