stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

sta
sta
1 02.03.2024 03:09:27

Odštevanja je konec! Najboljši kolesar na svetu spet v lov na presežke, že danes ...

Profimedia
Slovenski kolesarski zvezdnik Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) bo danes začel svojo sezono na enodnevni klasiki Strade Bianche v okolici Siene (215 km). Petindvajsetletnik je glavni favorit, da še drugič osvoji to vse bolj priljubljeno preizkušnjo v svetu kolesarstva.

Pogačar je v Sieni že zmagal pred dvema letoma po samostojnem napadu okoli 50 km pred ciljem, lani pa se dirke zaradi drugačnih ciljev ni udeležil.

"Morda smo malce drugače pristopili k sezoni, a sem vseeno lahko samozavesten. Za mano so dobre zimske priprave. Bomo videli, kako se bodo odzvale noge in kako bo potekala sama dirka," je na petkovi predstavitvi ekip za ekipo emiratov dejal Pogačar.

"Po mojem mnenju bo šlo za zanimivo dirko. Ker je daljša, bo zaključek zelo zahteven. Zaradi dežja bo dirka še boljša. Makadamski sektorji bodo bolj čvrsti in s tem hitrejši," je še dodal prvi kolesar lestvice Mednarodne kolesarske zveze.

Letošnja dirka (11.15) v okolici Siene bo 30 km daljša kot običajno, in sicer 215 km. Kolesarje čaka 15 makadamskih sektorjev v skupni dolžini nekaj več kot 70 km km oziroma tretjino celotne trase.

Ob Pogačarju bo eden izmed favoritov tudi svetovni prvak po makadamu Matej Mohorič (Bahrain-Victorious). Ob Mohoriču bo v ekipi Bahrajna še Matevž Govekar.

Ob obeh Slovencih strokovnjaki v boju za zmago pričakujejo še lanskega zmagovalca, Britanca Toma Pidcocka (Ineos Grenadiers), Kolumbijca Daniela Martineza (Bora-hansgrohe), Američana Seppa Kussa (Visma-Lease a Bike) in Neilsona Powlessa, Irca Bena Healyja (oba EF Education-EasyPost), Britanca Simona Yatesa (Jayco-AlUla) ter Francoza Juliana Alaphilippa (Soudal-Quick Step) in Romaina Gregoira (Groupama-FDJ).

Ob 9.40 bodo 137 km dolgo preizkušnjo po makadamskih cestah Toskane začele tudi ženske. Na startu bodo tri Slovenke, Urša Pintar in Špela Colnar v dresu ekipe BTC City Ljubljana Zhiraf Ambedo ter Špela Kern (Cofidis).

uae
Profimedia

Članki iz rubrike