stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

ue
ue
5 24.02.2024 08:32:11

Slovenski zvezdnik razkril ozadje Rogličevege menjave ekipe: 'Morda je storil napako!'

Profimedia
Jan Tratnik je sijajno začel novo sezono.

Slovenski kolesar Jan Tratnik je udarno začel sezono, saj je na dirkah v Španiji in na Portugalskem navdušil z drugim in dvema tretjima mestoma.

Zdaj je že v Belgiji, v soboto ga čaka prva od dveh klasik. Najprej bo tekmoval na dirki Omloop Het Nieuwsblad ME, v nedeljo pa še na dirki Kuurne-Brussel-Kuurne.

jan tratnik 24 pm4
Profimedia

V teh zanj pestrih dnevih je Jan, ki je ravno v petek praznoval 34. let, za španski spletni portal Relevo spregovoril o mnogih tematikah, tudi o tem, kako ga je pretresel odhod  iz ekipe Jumbo-Visma našega asa Primoža Rogliča.

"Res ni bilo lahko, Primož je navsezadnje v kolesarski karavani moj najboljši prijatelj. Zelo sva si blizu in močno si zaupava. Njegov odhod vsekakor ni bil enostaven, lahko pa mu le čestitam, za tako odločitev je potreben pogum," je dejal o potezi svojega prijatelja, ki ga glede te spremembe ni vprašal po nasvetu.

jan tratnik 24 pm4
Profimedia

Nato je še dodal: "Primož ve, da je Jumbo-Visma trenutno najboljše moštvo na svetu. Tu je imel na razpolago vse, pa vendar se je odločil tvegati in spremeniti vse. Vse, da bi zmagal na Dirki po Franciji."

Zdaj bosta prijatelja postala tekmeca, kar za nikogar ne bo prijetno. "Morda je storil napako, a sem prepričan, da bo dal vse od sebe in da bo po koncu kariere ponosen na vse, kar je prestal. Nikoli ga ni bilo strah stopiti iz svoje cone udobja, to o njem veliko pove. Vseeno menim, da je bila to zanj najboljša odločitev, vesel in srečen sem zanj," Rogliča podpira Tratnik.

Značke: tratnik, roglič

Članki iz rubrike