stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

ku
ku
0 20.03.2024 17:27:37

Naš Lamborghinijev ... Kapetan Pogačar po novi zmagi ni pozabil na slovenskega pomočnika!

Profimedia
Tadej Pogačar je zmagovalec tretje etape na Dirki po Kataloniji.

Tadej Pogačar je po zmagi na torkovi drugi etapi na Dirki po Kataloniji slavili še v sredo. Slovenski as se je od tekmecev odlepil dobrih sedem kilometrov pred ciljem, slediti mu ni uspel nihče. Na koncu je še povečal razliko v skupnem seštevku, po treh od sedmih etap pa ima pred drugouvrščenim Špancem Mikelom Lando že 2 minuti in 27 sekund prednosti.

"Za nami je zahtevna etapa, saj so vsi želeli biti v begu, sami pa smo nekako skušali omejiti napore. Že tako smo brez enega moža (Jay Vine), Felix Grossschartner pa ima želodčne težave. Zato smo želeli ostati čim bolj skupaj na vrhu prvega vzpona, v dolini pa je bilo nato dokaj mirno, saj nas je vodil Domen Novak, naš Lamborghinijev traktor. Bil je izjemen," je po tretji etapi Pogačar in pohvalil svojega rojaka.


"Na drugem vzponu smo bili kot ekipa enotni, Visma-Lease a Bike pa je narekovala močan ritem do konca klanca. Navzdol sta dobro delo opravila Marc Soler in Pavel Sivakov, zadnji vzpon pa je bil zelo dolg in naporen. Imel sem dokaj dobre noge. Ekipa je res trdo garala, zato sem vesel zmage, saj ji tako najbolje poplačam za vso opravljeno delo," je dodal slovenski as.

"Zame sta ti zmagi velika stvar, saj prvič dirkam tukaj. Ne vem, kolikokrat bom še dirkal po Kataloniji, zato skušam uživat. Sem v odlični formi in zato skušam izkoristiti moje noge za nekaj dobrega," je še dodal na vprašanje o nizanju zmag.

V četrtek bo na sporedu edina ravninska etapa, ki bo bržčas namenjena bodisi ubežnikom bodisi maloštevilnim sprinterjem na dirki. Trasa med Sortom in Lleido bo dolga 169,2 km.

Članki iz rubrike