stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

tp
tp
0 17.12.2014 12:15:07

Kakšna farsa! Polne tribune, ki to niso bile

Katar je minuli mesec gostil mednarodni turnir v odbojki na mivki, prireditelji pa so se lahko pohvalili s polnimi tribunami.

A na koncu se je izkazalo, da to sploh niso bile. Oziroma, da na njih nedvomno niso sedeli ljubitelji tega sicer privlačnega športa. Katar, ki bo leta 2022 gostil svetovno prvenstvo v nogometu in ki bo že naslednji mesec gostil najboljše rokometaše na svetu, se je še enkrat več znašel v škandalu. 

Organizatorji turnirja pod okriljem mednarodne odbojkarske zveze (FIVB) so namreč približno 150 migrantom plačali, da so zapolnili tribune v Dohi. Toda delavci iz Gane, Kenije, Nepala in še kje, ki v Katarju delajo kot vozniki taksijev ali avtobusa so priznali, da so bili na turnirju zaradi denarja ne zaradi odbojke. Predstavniki FIVB so se odzvali na to temo in povedali, da niso vedeli za lažne navijače. 



To pa ni prvi tovrstni dogodek. Kar nekaj katarskih navijaških spektaklov je bilo organiziranih na podoben način, tudi v nogometu in rokometu, delavci za to prejmejo približno 5 evrov. Poleg tega so imeli na odbojkarski tribuni še brezplačen brezžični internet, zato so, namesto, da bi spremljali razplet dvobojev, brskali po telefonih. 

Med dogajanjem se je o številu gledalcev na twitterju pohvalil tudi FIVB. 

Članki iz rubrike