evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

STA
STA
0 17.03.2015 14:17:57

EP v odbojki sede letos v Podčetrtku

Reuters
Zveza za šport invalidov Slovenije - Paraolimpijski komite (ZŠIS-POK) je danes sporočila, da bo Slovenija letos gostila eno večjih tekmovanj za športnike invalide. V Podčetrtku bo med 7. in 15. novembrom potekalo evropsko prvenstvo za ženske v odbojki sede.

Na prvenstvu stare celine bo sodelovalo osem držav, med kandidatkami za visoka mesta pa bo tudi domača reprezentanca. Slovenske odbojkarice sodijo v vrh te panoge, Slovenija je bila lani sedma na svetovnem prvenstvu, pred dvema letoma pa tretja na evropskem.

Tekmovanje v Podčetrtku bo organizacijsko vodil nekdanji slovenski rokometni reprezentant Roman Pungartnik.



"V projekt organizacije EP nas je nagovorili organizacijski odbor, ki ga bo vodil bivši rokometni reprezentant Roman Pungartnik. Projekt je bil zanimiv in dober, hkrati pa izvrstna priložnost za promocijo odbojke in športa invalidov v Sloveniji. Po drugi strani pa smo želeli našim odbojkaricam zagotoviti domač teren ter podporo v lovu na normo za Rio 2016," je pojasnil predsednik ZŠIS-POK Damijan Lazar.

Zveza bo tako letos imela poleg tradicionalnega turnirja v namiznem tenisu v Laškem še eno velik organizacijski zalogaj. Prvenstva doma pa je vesel tudi selektor reprezentance Simon Božič: "Veseli smo, ker bomo gostitelji tekmovanja. Prav na domačem terenu želimo priti do vozovnice za paraolimpijske igre v Riu 2016. Če želimo na igre, bo treba kar v finale, morda bo dovolj že polfinale. Taka organizacija je velika obveza in hkrati dobra priložnost. Imamo dobro ekipo, dodali smo še nekaj novih igralk."

Članki iz rubrike