sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

samir handanovic 24 pm Ekipa24.si

Nova služba za Samirja Handanovića! Nekdanji ...

Tamara Pocak
Tamara Pocak
0 25.04.2015 15:21:09

Bogdan Kotnik: Za to moraš imeti velika jajca

Arsen Perić
Po naslovu avstrijskega prvaka s Posojilnico Dob leta 2013 je nekdanji slovenski reprezentant svoji zbirki dodal še naslov z ACH Volleyjem. Njegova sezona je bila vse prej kot nezanimiva, po odhodu iz avstrijske Koroške je prevzel še en izziv – vodenje Ljubljančanov, ki so se v četrtek zvečer veselili dvanajstega naslova prvakov.

Še preden so Ljubljančani dosegli zadnjo točko in s tem potrdili osvojitev še enega naslova, je Kotnik mogoče za nekatere nepričakovano zahteval pol minute odmora. Tekmec je bil zadaj devet točk, tako da ni bil razlog v slabi igri, temveč jim je želel le sporočiti, naj uživajo v svojem uspehu, ki so si ga prigarali na parketu.

Da je bilo lahko in brez težav, nikakor ne moremo napisati, tega se zavedajo tudi v klubu, a nazadnje jim je uspelo, da so v svoje vitrine pospravili oba državna naslova. Ne glede na to, kako zelo je Kamnik zapretil, so Ljubljančani v ključnih trenutkih pokazali, zakaj so še vedno vladarji slovenskega prostora.

Osvojiti lovoriko v Avstriji je bilo veliko težje, premagati Hypo Tirol je bilo namreč težje. Mislim, da moraš kot trener že pokazati nekaj znanja, če želiš postati prvak v Avstriji.

Zadovoljen in vidno olajšan je bil tudi Bogdan Kotnik, ki se je, odkar je prevzel ACH Volley, znašel pod drobnogledom tako svojih nadrejenih v klubu kot tudi javnosti. Na koncu je barko varno spravil v pristan, kot pravi, pa se trdo delo v tem trenutku šele začenja.

"Pogodbo imam še za eno sezono, glede igralcev pa se bova s športnim direktorjem (Alešem Jeralo, op. p.) pogovorila in začela sestavljati ekipo. O imenih za zdaj ne bi, saj moram najprej videti, kdo ima še pogodbo, nedvomno pa je treba pametno načrtovati naslednjo sezono," je povedal Kotnik.

Na slovenskih tleh je lovoriko osvojil v mlajših kategorijah, naslova državnega prvaka se je veselil tudi z Dobljani. Kateri od teh treh naslovov pa mu je najslajši? "Osvojiti lovoriko v Avstriji je bilo veliko težje, premagati Hypo Tirol je bilo namreč težje. Mislim, da moraš kot trener že pokazati nekaj znanja, če želiš postati prvak v Avstriji," je povedal Kotnik in dodal: "ACH Volley je imel na papirju boljšo ekipo, ki pa ni bila v pravi formi. Sredi sezone nismo mogli veliko spreminjati v fitnesu, v tehniki, morali smo dodelati taktiko in razdeliti odgovornost, potem je bilo vse lažje."

Vsekakor prvih nekaj tednov ni bilo lahkih ne za igralce, ki so ob zamenjavi trenerja doživeli šok, ne za trenerja, ki se je prvič znašel v takem položaju. "Najtežje je bilo to, da je bila ekipa v apatični fazi, razdeliti je bilo treba odgovornost, določiti, kdo je za kaj odgovoren, hkrati pa zbuditi strast do odbojke. Fantje so sposobni zmagovati, le to je bilo treba razčistiti. Andrej Flajs ne potrebuje veliko mojih nasvetov, vsi mi se lahko kaj naučimo od njega, le spraviti ga je bilo treba v pravo psihično in fizično formo, s takšnim Flajsom, kot smo ga imeli v finalu, res ni težko zmagati," je povedal nekaj pohval na račun svojega kapetana.

906-34-35-kotnik ap
Arsen Perić
"V tej sezoni sem se naučil, da je zelo težko prevzeti ekipo sredi sezone, za to moraš imeti velika jajca. Sploh po tem, ko je ekipa vso sezono zmagovala. Bilo je odgovorno, napeto je bilo tudi na treningu, na katerem zahtevam disciplino. Toda na koncu smo uspeli vse kocke sestaviti, nastala je lepa slika prvaka z verjetno najmanj konkurenčno ekipo v primerjavi s preteklimi leti, bila pa je toliko bolj srčna," je še povzel Kotnik, ki si želi, da bi v naslednji sezoni v ACH Volleyju igralo čim več slovenskih odbojkarjev. "Mislim, da smo krivuljo obrnili navzgor in da je čas za novo zgodbo. Treba bo biti zelo pameten pri izboru tujcev, tistih, ki bodo dodana vrednost. Tako kot sta bila v finalu podajalec Michal Kozlowski in korektor Eric Mochalski, ki je bil še lani srednji bloker."

Članki iz rubrike