sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

motorist, bruselj, sredinec Svet24.si

Ujeli predrznega fantoma, ki je policistom vestno ...

1711376183-dsc0361-01-1711376151675 Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati ...

jankovic praznik ljubljane Reporter.si

Poglejte, kdo vse se je prišel poklonit ...

rogaska Ekipa24.si

Sporno poslovanje slovenskega prvoligaša pod ...

Jerneja in Marko, Poroka na prvi pogled Njena.si

Je strast med Markom in Jernejo ugasnila?

luka doncic dallas oklahoma pm Ekipa24.si

'Pretepeni' Dončić po težko prigarani zmagi ...

STA
STA
0 25.11.2015 10:23:44

Calcitovke proti eni najboljših evropskih ekip

Arsen Perić
Odbojkarice Calcita Ljubljane bodo v četrtek, ob 20. uri, v dvorani Tivoli, na svoji drugi domači tekmi lige prvakinj gostile turško ekipo VaklfBank Istanbul. Dvakratne evropske prvakinje leta 2011 in 2013 so v skupini B še edina neporažena ekipa.

Sobotni poraz proti ekipi GEN-I Volley v domačem prvenstvu je bil za ljubljanske odbojkarice sicer nepričakovan, hkrati pa resno opozorilo, da bo treba tudi v domačih tekmovanjih igrati vsaj tako zavzeto kot v ligi prvakinj. Vendar je tokrat v ospredju spet tekma v najmočnejšem evropskem ženskem odbojkarskem klubskem tekmovanju, nasprotnice pa so v tem trenutku ena najboljših evropskih ekip, ki jo že od leta 2008 vodi Giovanni Guidetti, italijanskega strokovnjaka zelo dobro pozna tudi slovenska ženska odbojkarska reprezentanca, saj je na letošnjem evropskem prvenstvu vodil Nizozemsko, s katero je izgubil šele v finalu proti Rusiji.

"Kakovost VakifBanke je vsem dobro znana. Mislim, da gre za najboljšo ekipo v naši skupini, je pa tudi zelo resen kandidat za osvojitev lige prvakinj. Vsa njihova igralna mesta so zelo dobro pokrita, imajo tudi dobre menjave, tako da ima njihov trener Guidetti na voljo dve enakovredni ekipi. Pred nami je vse prej kot lahka naloga," pred jutrišnjim obračunom v Tivoliju razmišlja Gašper Ribič, trener slovenskih državnih prvakinj.

"NE SMEMO RAZMIŠLJATI O EKIPI NA DRUGI STRANI"
VakifBank Istanbul, v minuli sezoni je bil na zaključnem turnirju lige prvakinj tretji, v turškem prvenstvu pa drugi, je tekmovanje v skupini B lige prvakinj začel z domačo zmago proti Novari in zmago v gosteh v Sopotu. Slabega mesta v ekipi praktično nima, na drugi strani so ljubljanske odbojkarice boljšo igro prikazale v Novari.


"Predvsem ne smemo preveč razmišljati o tem, kako kakovostna ekipa bo na drugi strani mreže. Osredotočiti se moramo na svojo igro, skušati to tekmo odigrati še bolje kot v Italiji, napredovati v igri, kar je zame kot trenerja prvi cilj. Želim si, da bi v ligi prvakinj s tekme na tekmo prikazali boljšo igro. V tekmo bomo morali iti pogumno, skušati odigrati svojo najboljšo odbojko, ki smo jo sposobni. Če nam bo to uspelo, bomo v določenih trenutkih lahko enakovredni nasprotnicam, ki igrajo še hitrejšo odbojko kot Poljakinje in Italijanke, s katerimi smo že igrali. VakifBank ima odlične napadalke, tako da nas čaka težka naloga v bloku in obrambi, če nam jih ne bo uspelo s servisom spraviti v težave, čeprav tudi na visoke žoge uspešno zaključujejo napade. Skušali bomo najti še kakšne njihove slabosti, ki pa jih ni ravno veliko," je pred četrtkovo tekmo v dvorani Tivoli še dejal Ribič.

V primerjavi z lansko sezono turška ekipa ni doživela veliko sprememb. Ekipo so zapustile Srbkinja Jelena Nikolić, Italijanka Carolina Costangrande in Poljakinja Malgorzata Glinka, novinke pa so nizozemski reprezentantki Lonneke Slöetjes (lani Schweriner, Nemčija) in Anne Buijs (Lokomotiva Baku, Azerbajdžan) ter Američanka Kimberly Hill (Igor Gorgonzola, Italija). Tujke so še ena nizozemska reprezentantka, Robin de Kruijf, srbska reprezentantka Milena Rašić in Brazilka Sheilla Castro. V ekipi so tudi turške reprezentantke, ki so bile na letošnjem evropskem prvenstvu četrte, in sicer organizatorka igre Naz Aydemir Aykol, ki je v prejšnjem krogu na Poljskem dosegla kar devet blokov, sprejemalka Gözde Kirdar in blokerka Kübra Akman.

"Kar se tiče turške ekipe, ni treba kakšnih velikih besed. Gre za eno najboljših ekip v ligi prvakinj, ki je favorit ne samo v naši skupini, temveč tudi v celotnem tekmovanju. Dejstvo je, da se je naša igra precej popravila od prvega kroga, ko smo igrali s Sopotom. V Italiji smo dokazale, da lahko enakovredno igramo tudi proti boljšim ekipam od sebe. Težko je reči, kako se zoperstaviti VakifBanki, vendar mislim, da bo najbolj pomembno, da bomo predvsem osredotočene na svojo igro, na nas same. Trema je seveda vedno prisotna, toda včasih je lahko tudi pozitivna," se četrtkove tekme veseli Olivera Kostić, letošnja okrepitev Calcita Ljubljane.

Na včerajšnji prvi tekmi tretjega kroga skupine B je PGE Atom Trefl Sopot, ekipi, v kateri je pomočnik trenerja Vasja Samec, v svoji dvorani s 3:0 (21, 21, 21) premagal italijansko ekipo Igor Gorgonzola Novara.

Članki iz rubrike