državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

marjetka in rudi Njena.si

Poroka na prvi pogled: Rudi in Marjetka, ko ju ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

STA
STA
0 24.06.2016 18:29:26

Slovenci še bolj zanesljivo kot v Ljubljani

CEV
Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je v četrti tekmi svetovne lige in prvi na drugem turnirju tretje kakovostne skupine v Solunu še drugič v enem tednu premagala Katar. Potem ko je bilo v Ljubljani na prvi tekmi 3:1, je bila tokrat še bolj zanesljiva, zmagala je s 3:0 (21, 18, 20).

Selektor slovenske ekipe Andrea Giani se je po 22 letih in zmagoslavju z italijansko reprezentanco v finalu svetovnega prvenstva spet vrnil v dvorano, ki nosi ime legendarnega grškega košarkarja Nikosa Galisa, tudi tokrat jo je zapustil dobre volje. Njegovi izbranci, sicer izraziti favoriti, so namreč proti zelo solidnim Katarcem, prav tako debitantom v ligi, pokazali pravi pristop in zabeležili še četrto zmago v ligi.

Gianijevi izbranci so sicer potrebovali nekaj časa, da so ujeli ritem, ko pa so ga, jih tekmec ni mogel več zaustaviti. Bili so potrpežljivi, z zanesljivim sprejemom in solidnim napadom so nadzorovali potek srečanja, ko pa se je v tretjem nizu razigral še blok, napad pa je bil še naprej zanesljiv, je vsem v dvorani postalo jasno, da presenečenja ne bo.

Slovenci tekme niso najbolje začeli. Kljub odličnemu sprejemu jim v napadu ni steklo, napake so se vrstile, tako da so Katarci po napaki Klemna Čebulja povedli z 12:8. Toda panike v slovenski ekipi ni bilo, strnila je vrste, s trdno obrambo pa tekmece prisila v napake. Tako je bila že ob drugem tehničnem odmoru v prednosti, pred končnico pa je že vodila z 22:18. Toda tekmeci so se z nekaj sreče dosegli tri zaporedne točke, poskrbeli za nekaj negotovosti, toda Slovenci so znali odgovoriti, točki Mitje Gasparinija, Alena Pajenka in napaka tekmecev ob mreži so jim zagotovile vodstvo z 1:0.

Tudi začetek drugega niza je bil izenačen, za prvo vodstvo Slovencev z dvema točkama razlike (9:7) je poskrbel Čebulj. Isti igralec je z blokom preprečil, da Katar ni izenačil na 10:10, nato pa je isto ponovil nekaj minut pozneje, ko so imeli tekmeci priložnost, da izenačijo na 15:15. Ko je Gasparini dosegel as - nasploh prvega na tekmi, je Slovenija vodila z 18:14, ko je isto uspelo še Tinetu Urnautu, je bilo jasno, da bo Slovenija vodila z 2:0.



V Ljubljani je bil za Slovence kritičen tretji niz, toda Gasparini je z asom ekspresno napovedal, da tokrat ne bo tako. Katarci so se v njem upirali le kratek čas, po seriji slovenskih blokov so hitro zaostali (6:11). Predati se sicer niso hoteli, približali so se na dve točki zaostanka, več pa jim zanesljivi evropski podprvaki niso dopustili.

V soboto se bodo Slovenci merili s Portorikom, zmaga pa bi jih povsem približala nastopu na zaključnem turnirju, ki bo konec naslednjega tedna v Frankfurtu. Zadnja tekma proti Grčiji bi tako najbrž odločala le o prvem mestu po predtekmovanju.


Slovenija - Katar 3:0 (21, 18, 20)
Dvorana Nikosa Galisa, gledalcev 200, sodnika: Greider (Švica), Cheng (Tajvan). 
Slovenija: T. Štern, Pajenk 6, Šket, Gasparini 13, Hribar, Vinčić 2, Štalekar, Koncilja 5, Klobučar, Kovačič, Ropret, Urnaut 12, Čebulj 12, Purič. 
Katar: Georgiev, Mi. Stevanović 1, Renan, Chigbo 2, Đukić 6, Ma. Stevanović, Ali, Dahi Waleed 9, Wadidie 3, Ivović 7, Ibrahim 4, Abunabot, Faye 3, Abdulrahman. 

Članki iz rubrike