zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Sašo Miljuševič Njena.si

Kaj se danes dogaja s prvim zmagovalcem ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

STA
STA
0 26.06.2016 08:55:29

Slovenke so prepričane, da se lahko vrnejo z zmago

Drago Wernig - TAKA
Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca pred nocojšnjo povratno polfinalno tekmo evropske lige nima najboljšega izhodišča, saj je na sredini prvi tekmi v Ljubljani izgubila z 2:3. Kljub porazu je vzdušje med slovenskimi odbojkaricami dobro in prepričane so, da se lahko iz Bratislave, tekma se bo začela ob 15. uri, vrnejo z zmago.

Za uvrstitev v veliki finale izbranke selektorja Bruna Najdiča potrebujejo zmago s 3:0 ali 3:1, v primeru zmage s 3:2 pa bo o končnih zmagovalkah odločal t. i. zlati niz. Vsak drugi izid bo šel na roke slovaškim odbojkaricam.


Na prvi tekmi v stožiski športni dvorani so imele Slovenke vse preveč težav na sprejemu. Selektor Najdič je tudi prepričan, da so njegove izbranke sposobne bolje igrati tudi v napadu, rezerve pa vidi še v začetnem udarcu. Da gre za dve izenačeni ekipi, pričajo njihovi letošnji medsebojni izidi. V manj kot mesecu dni bo to že njihova četrta medsebojna tekma, vse tri dozdajšnje, prvi dve sta bili pripravljalni, so s 3:2 dobila Slovakinje, za katere bo to prvi nastop pred domačimi gledalci v letošnji izvedbi evropske lige.

Zmagovalke dvoboja v Bratislavi se bodo najverjetneje pomerile z Azerbajdžankami, ki so na sobotni prvi tekmi doma premagale Grčijo s 3:1 (23, 21, -23, 19) premagale Grkinje, druga tekma, prav tako v Bakuju pa bo na sporedu danes.

Članki iz rubrike