Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

STA
STA
0 26.07.2016 16:50:41

S Kozamernikom po SP do 23 v Egiptu

FIVB
Slovenska moška odbojkarska reprezentanca do 22 let bo v sredo proti Bolgariji začela kvalifikacijske nastope za uvrstitev na svetovno prvenstvo, ki bo prihodnje leto na sporedu v Egiptu.

Kvalifikacije šestih evropskih ekip bo potekalo do nedelje v dvorani Bojan Stranić v Zagrebu.

Generacija slovenskih odbojkarjev, ki je predlani na mladinskem evropskem prvenstvu na Češkem in Slovaškem osvojila četrto mesto, na lanskem svetovnem prvenstvu v Mehiki pa je bila sedma, se bo skušala uvrstiti še na svetovno prvenstvo do 23 let, ki bo v Egiptu. Selektor Iztok Kšela je imel s sestavo ekipe zaradi poškodb in nekaterih drugih objektivnih dejavnikov kar nekaj težav, tako da bo ekipa nekoliko drugačna, kot je bila na zadnjih dveh tekmovanjih, zato pa bo v njej tudi Jan Kozamernik, ki zaradi študijskih obveznosti ni igral za člansko izbrano vrsto v svetovni ligi.

"Z izjemo domačinov Hrvatov, ki ne sodijo v krog favoritov za napredovanje, in Rusije, ki se je že uvrstila na svetovno prvenstvo, bodo v Zagrebu igrale same odbojkarske velesile, tako da je pred nami zelo zahtevna naloga. Na žalost nekaterih igralcev, na katere smo računali, ni v ekipi, vendar popolnoma zaupamo tistim, ki so z nami. Naše možnosti za napredovanje morda niso najboljše, toda pustimo se presenetiti," je pred sredino tekmo z Bolgari, začela se bo ob 15.30, dejal Kšela.


Slovenski odbojkarji so priprave začeli 11. julija, v Mariboru so odigrali dve pripravljalni tekmi s Hrvaško, obe so dobili, v Zagrebu pa se bodo za dve mesti, ki vodita na svetovno prvenstvo v Egipt, potegovali še z reprezentancami Bolgarije, Italije, Poljske, Turčije in Hrvaške.

Slovenska ženska reprezentanca do 23 let je na svetovno prvenstvo že uvrščena, saj bo od 27. do 3. septembra prihodnje leto potekalo v Mariboru in Ljubljani, kjer bodo na sporedu tudi zaključni boji. Slovenski selektor Tilen Kozamernik je minuli petek v Ljubljani na petdnevnih pripravah zbral 17 kandidatk za nastop na svetovnem prvenstvu.

Seznam slovenske moške reprezentance do 22 let:
Igralci: Urban Drvarič (Panvita Pomgrad), Uroš Planinšič (Hoče), Jan Kozamernik, Žiga Donik, Matevž Ledinek, David Kumer (vsi ACH Volley), Sašo Štalekar, Primož Vidmar, Jure Okroglič (vsi Calcit Volleyball), Tonček Štern (Verona, Italija), Matic Vrtovec (Salonit Anhovo), Urban Toman (National Žirovnica);
Strokovno vodstvo: Iztok Kšela (selektor), Zoran Kedačič (pomočnik selektorja), Aleš Andlovič (vodja ekipe), Jure Ivartnik (fizioterapevt), Mitja Torkar (statistik).

Značke: odbojka, kozamernik

Članki iz rubrike