stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
0 22.10.2016 13:00:09

Urnaut s Trentinom v polfinalu klubskega SP

Tine Urnaut se je v svojim klubom uvrstil v polfinale klubskega svetovnega prvenstva v odbojki.

Odbojkarji Trentina Volleyja so v tretjem krogu skupine B klubskega svetovnega prvenstva premagali argentinsko ekipo UPSN s 3:0 (24, 19, 23). Z desetimi točkami je bil Tine Urnaut ob Janu Štokru najbolj učinkovit igralec svoje ekipe, ki bo v polfinalu igrala proti evropskemu prvaku Zenitu iz Kazana.

Trentino Volley je slavil še na svoji tretji tekmi skupine B in brez izgubljene točke osvojil prvo mesto. Iz te skupine se je v polfinale uvrstila tudi argentinska ekipa Bolivar, ki je v odločilni tekmi za drugo mesto ugnala brazilski Bolivar s 3:1 (-18, 19, 22). Trentino Volley je v prvem delu tekmovanja osvojil vse devet točk, drugi je bil Bolivar s šestimi, tretji UPCN s tremi, brez točk pa je ostal brazilski Bolivar.



V skupini A so si prvo mesto priigrali odbojkarji brazilskega Sada Cruzeira, ki tudi branijo lanski naslov, drugi pa je bil Zenit Kazan, ki je bil s 3:0 (22, 16, 17) boljši od ekipe Taichung Bank iz Tajvana. Brazilska ekipa je osvojila vseh devet točk, Zenit je bil s šestimi drugi, Taichung Bank tretji s tremi točkami, brez točk pa je tekmovanje končal afriški prvak Tala'ea El-Geish iz Egipta.

Danes ponoči se bosta v prvem polfinalu pomerila Trentino Volley in Zenit Kazan, ki sta se letos že srečala v finalu lige prvakov, slavili so ruski odbojkarji, v drugem pa Sada Cruzeiro in Bolivar.

Značke: tine-urnaut, odbojka

Članki iz rubrike