evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Ana Bucik, Kris Jogan Njena.si

Sanjska poroka slovenske alpske smučarke

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

STA
STA
0 23.05.2015 17:17:46

Šilc drugi na Portugalskem

Grega Wernig
Telovadec Žiga Šilc je na tekmi svetovnega pokala v gimnastiki v portugalski Anadii osvojil drugo mesto na parterju.

Na istem orodju je bil Rok Klavora osmi. V finalu je nastopila tudi že Teja Belak, ki je bila šesta na preskoku in osma na dvovišinski bradlji.

Šilc je na parterju tekmo končal z oceno 14,925, premagal ga je le Kubanec Manrique Larduet s 15,075. Tretji je bil Brazilec Caio Souza s 14,750. Klavora je bil osmi s 13,975 točke.

"Na obeh zadnjih dveh tekmah, v Varni in danes, sem šel z nekoliko lažjo vajo, bolj naštudirano, zato pa z več elegance, čistoče in 'limanja'. Obakrat mi je uspelo, zato sem toliko bolj vesel. Morda bi se dalo priti tudi do prvega mesta, vendar je Kubanec Larduet zelo dobro opravil svojo vajo. Zavedam se, da to še ni vaja, s katero bi bil bolj konkurenčen na evropskem ali svetovnem prvenstvu, saj je za malenkost prelahka za uvrstitev v finale," je o svojem nastopu v Anadii povedal Šilc.

Tretji slovenski predstavnik v današnjem popoldnevu je bil Bertoncelj na konju z ročaji, kjer je za svojo vajo prejel oceno 14,725. Na koncu je to zadostovalo za četrto mesto. Zmagal je Kolumbijec Jossimar Calvo (15,325) pred Latvijcem Dmitrijsom Trefilovsom (15,100) in Francozom Cyrilom Tommasonom (14,950).


"Zelo smo veseli drugega mesta Žige Šilca na parterju, ki je vajo zelo dobro opravil in dobil precej visoko oceno. Ima še nekaj rezerve, da bi bil še boljši. Rok Klavora je do zadnjega doskoka, ko je padel, telovadil praktično brez napak in če bi zadnjo akrobatiko naredil, kot je treba, bi bil tudi blizu stopničk. Nekaj smole smo imeli na konju z ročaji, kjer Sašo Bertoncelj ni opravil vaje, kot zna, morda pa so bile tudi ocene telovadcev, ki so tekmovali za njim, nekoliko previsoke, tako da mu je malenkost zmanjkalo za stopničke. S kolajno Žige smo zadovoljni, toda po drugi strani bi bili lahko še bolj uspešni," je nastope slovenske trojke v današnjih finalih ocenil selektor moške reprezentance Sebastijan Piletič.

Teja Belak ima danes dvojni program. Najprej pa je v finalu preskoka z oceno 14,075 točke osvojila šesto mesto. Zmagala je Kubanka Marcia Videaux s 15,112, druga je bila Mehičanka Alexa Moreno s 14,900, tretja pa Čilenka Makarena Pinto s 14,387 točke.

Zatem je nastopila še na dvovišinski bradlji in z oceno 10,875 točke pristala pri repu finalistk. Slavila je Venezuelka Jessica Lopez (14,850) pred Portugalko Filipo Martins (13,650) in Kubanko Marcio Videaux (13,425).

"Na preskoku je bila konkurenca izredno močna in čeprav je Teja oba skoka opravila solidno, je imela prenizko izhodiščno oceno, da bi lahko konkurirala za višja mesta, medtem ko je na dvovišinski bradlji padla in pri takšni konkurenci ne moreš več biti v igri za prva tri mesta. Škoda, kajti v kvalifikacijah je bila tretja in je bila ena od kandidatk za kolajno," je Piletič ocenil še nastop Belakove.

V nedeljo bosta v finalu nastopila še Mitja Petkovšek na bradlji in Saša Golob na parterju. Oba sta v kvalifikacijah imela sedmo oceno.

Članki iz rubrike