sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

viola Ekipa24.si

Diverzantska akcija: Viole v Ljubljani napadle ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

STA
STA
0 30.06.2015 11:32:18

Tujci v Grčiji vse bolj zaskrbljeni

Arhiv Svet24
Kriza v Grčiji je vse večja, vse bolj zaskrbljeni pa so tudi tuji športniki, ki si tam služijo kruh.

Zaradi negotovih razmer v Grčiji so zaskrbljeni številni tuji športniki, ki igrajo za največje in najmočnejše grške klube, kot so Olympiakos, Panathinaikos, AEK in PAOK. Tuje športnike še najbolj skrbi grožnja z izstopom Grčije iz evrskega območja ter napovedana devalvacija grške valute v primerjavi z evrom.

V teh, za Grčijo negotovih časih, imajo po poročanju tamkajšnjega tiska veliko dela agenti tujih športnikov na začasnem delu v Helenski republiki. Agenti so že stopili v stik z lastniki oziroma menedžmentom grških klubov, s katerimi skušajo doseči dogovor in rešiti vprašanje zavarovanja evrskih pogodb, sklenjenih s športniki.


Športnike še najbolj skrbi, da bo izstop Grčije iz evrskega območja pomenil razvrednotenje njihovih pogodb tudi za polovico vrednosti, če bodo zneske na pogodbah v klubih samodejno prevrednotili v novo grško valuto.

"Jasno je, da bodo nogometašem v grški prvi ligi njihove plače izplačevali v devalvirani valuti," trdijo pri Goal News. Zato so se številni agenti obrnili na vodilne pri prvoligaških klubih in od njih zahtevali, da nemudoma k novopodpisanim pogodbam dodajo še posebno klavzulo, da igralcem v primeru valutnih sprememb njihove predhodno dogovorjene zneske izplačujejo v evrih. Agenti športnikov prav tako zahtevajo, da klubi plače igralcem nakazujejo na bančne račune, odprte v tujini in ne v Grčiji.

Po drugi strani pa so grški nogometaši, ki igrajo v tujini, zaskrbljeni, da jih ob morebitnem izstopu iz evrskega območja in Evropske unije, ne bodo več obravnavali za evropske igralce in jih bodo zaradi tega odslovili.

Članki iz rubrike