pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

rp
rp
0 03.07.2015 11:18:10

Mladi Slovenci v kampu MLB

psno
Trije mladi slovenski igralci bejzbola so bili deležni posebnega priznanja, povabila v kamp lige MLB, ki bo za najbolj nadarjene igralce Evrope avgusta potekal v nizozemskem Hoofddorpu.

Prizadevanja bejzbol zveze Slovenije, da se tudi mladi Slovenci predstavijo v omenjenem kampu, so obrodila sadove. V kampu, ki ga vodijo poklicni trenerji in skavti MLB, se bodo med 4. in 20. avgustom na Nizozemskem dokazovali Bor Starc, Rok Čuček in Patric Puntar. Patric, igralec ŠD Golovec, je bil na predlog Zveze povabljen že na podoben kamp, imenovan MLB Pitching and Hitting Mini Camp, ki je konec junija pet dni potekal v nemškem Paderbornu. Avgusta bo svoje znanje dopolnjeval še na Nizozemskem, kjer se mu bosta pridružila še Bor in Rok, član ljubljanskih Zajčkov.


Bor Starc je imel še posebno čast, da je med 14. in 24. junijem zaigral za evropsko reprezentanco U-17, ki je v mestu Jupiter na Floridi odigrala osem tekem v sedmih dneh. Evropejci, ki so jih sprva obravnavali precej podcenjevalno in so veljali za eksote, so na turnirju med 48 ekipami zasedli šesto mesto in bili deležni precejšnje medijske pozornosti. Bor je bil s 16 leti najmlajši član reprezentance, prvi Slovenec, ki ga je doletela takšna čast, vse tekme pa je začel v prvi postavi. Fant, ki sicer igra za tržaški klub Alpina, bejzbol pa je začel igrati pri kranjskih Lisjakih, sicer že od oktobra živi na akademiji blizu Pise v Italiji, v kateri je edini tujec, izpolnil pa je že pogoje, da bo tam ostal tudi v naslednji sezoni.

V tako imenovanem kampu Elite se je od leta 2005 udejstvovalo 326 igralcev iz 31 evropskih in afriških držav, med katerimi jih je pozneje 69 podpisalo profesionalne pogodbe s klubi iz MLB.

Članki iz rubrike