pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

zf, sm
zf, sm
0 30.06.2015 17:22:54

Slovenski balinarji drugi v Franciji

zf
Na tradicionalnem turnirju za mlade blizu Grenobla v Franciji so se spet dobro odrezali tudi naši balinarji. Erik Čeh, Matija Povh, Nejc Žerjal in debitant Nik Švara so se pod vodstvom selektorja Antona Kosarja prebili do finala, kjer so izgubili s Hrvati.

Slovenija je najprej v svoji skupini premagala najmočnejšo reprezentanco Francije s 6:4. Zmagala je dvojica Čeh – Švara s 6:5, Erik je bil boljši od tekmeca tudi v igri v krog z 18:15, Matija Povh je zmagal s 16:15 v natančnem zbijanju. V drugem krogu so Slovenci igrali neodločeno 5:5 z drugo francosko ekipo. Čeh je zmagal v krog z 21:20, Povh v natančnem zbijanju iztržil točko z 21:21, Švara je dosegel 'klasično' zmago s 13:11. Na koncu pa so prepričljivo premagali selekcijo Rhone Alpes z maksimalnim izidom 8:0.

V drugi skupini so bili najboljši Hrvati, ki so potem v boju za prvo mesto premagali naše kar z 8:2. Dve točki je Sloveniji priboril le Sežančan Povh v natančnem zbijanju, potem ko je bil s 25:6 boljši od Stipeta Pivčevića. Povh je bil najboljši posameznik v natančnem zbijanju s 25 točkami.

Naslednji mednarodni turnir za U-15 bo 15. in 16. avgusta v Ljubljani, ko se bodo v dvorani Krim na Rakovniku spoprijele reprezentance Italije, Francije, Monaka, Hrvaške, Srbije in kar tri selekcije Slovenije.



STENOVEC NAJBOLJ NATANČEN
Državno prvenstvo v natančnem zbijanju, ki je v nedeljo potekalo v balinarski dvorani v Rogaški Slatini, se je zaključilo s slavjem Jake Stenovca.

Kljub osiromašeni konkurenci je bil boj za naslov državnega prvaka v natančnem zbijanju zelo zanimiv, med najboljše štiri pa so se zavihteli kar trije balinarji kranjske Planine Ribnikar AS. Naslov je romal v roke Jake Stenovca, ki je slavil pred klubskim kolegom Klemnom Šlibarjem, brona pa se je razveselil član EIS Budničarja Brane Magerl, ki je bil za točko boljši od mladega reprezentanta Jake Kosirnika.

Članki iz rubrike