pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

jč
0 20.07.2015 10:03:36

Sezona na travi za hitro pozabo

arhiv Ekipe
Minula sezona je slovenskemu hokeju na travi zagotovo prinesla manj od pričakovanega.

Zdi se, da so zadnji rezultati posledica šokantnega stanja na ZHNTS, saj se stvari skoraj v celoti pokrivajo. Če se tokrat dotaknemo igranja članskih ekip, zagotovo ne moremo govoriti o presežkih. Domače prvenstvo je sicer bilo bolj zanimivo od tistih iz minulih let, a ne zaradi posebnega dviga nivoja igranja, temveč zato, ker  se vidi, da gre v Lipovcih, ki so doslej krojili, vrh za zamenjavo generacije, ostali klubi pa (še) niso dvignili nivoja, da bi jih lahko premagovali. Triglav iz Predanovcev jim je bil na trenutke povsem konkurenčen, zlasti v dvorani, a če v ekipi ni Anžeta Fujsa, je to povsem druga ekipa. Z morebitno vrnitvijo starejšega od bratov Fujs, Gregorja, bi še izdatno pridobila, tako po tehnični kot tudi po psihološki plati.

Igralci Moravskih Toplic že dalj časa igrajo po sistemu toplo - hladno. Nekaj tekem so odigrali zelo dopadljivo, pa potem spet povsem popustili. Da se kronično srečujejo s problemom sestave ekipe, je že stalnica, saj so v celi sezoni odigrali zgolj eno tekmo v popolni postavi. Vse to se jim je poznalo tudi v srednjeevropskem tekmovanju, kjer so z neigranjem zanje tekme pustili zelo slab vtis in jih v naslednji sezoni zagotovo ne bomo videli v tem tekmovanju, ki mu tudi peša zagon.


To sicer ne zmanjšuje dosežka Lipovcev, ki so bili tudi letos finalisti, a druge izbire kratko malo ni. Čeprav se pri tekmovanju na prostem Lipovci spogledujejo s hrvaško ligo, je verjetnost, da jih Hrvati priključijo, minimalna, saj imajo naši južni sosedi za takšne prošnje praviloma posebne zahteve, od urejene zveze do reprezentance, pa še majhna možnost je, da bi hoteli hoditi na gostovanja na peščeno igrišče. Na Hrvaškem imajo namreč od letos vsa igrišča z vodno podlago.

Letošnja zastopnika tekem evropskega pokala sta bili ekipi Lipovcev v dvorani in Moravskih Toplic na prostem. Lipovci so svoje gostovanje v družbi navijačev opravili v najbolj hokejski deželi v Evropi, na Nizozemskem. Tekmovanje v visokem kakovostnem razredu C1 so igralsko opravili povsem po željah, a tokrat niso bili na njihovi strani ne sodniki ne sreča, zato jih bomo po razburljivi končnici prihodnje leto gledali v skupini C2. V tekmovanju na prostem pa so igralci Moravskih Toplic šli na tekmovanje kategorije C3 v Zagreb zgolj z enim ciljem - da za naslednje leto našemu predstavniku ohranijo ta status. Iz z zmago v zadnjem krogu jim je to tudi uspelo.

Ob vsem tem bode v oči, da s sestavo ekipe niso imeli težav zgolj v Moravskih Toplicah, ampak je to problem tudi v drugih sredinah. In če so ob tem v klubih prišli do spoznanja, da je za napredek hokeja potrebno včasih narediti tudi kaj, kar ni le zgolj v prid enega kluba, potem se bo s časom tudi kaj spremenilo. A nekateri se bodo morali pri tem zelo potruditi, da do tega dejansko pride.

Članki iz rubrike