Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 04.10.2015 14:00:04

Latvala zmagovalec relija po Korziki

Reuters
Finec Jari-Matti Latvala (Volkswagen Polo) je zmagovalec relija po Korziki, ki ga je ta konec tedna izdatno otežilo močno deževje. Latvala je tako vknjižil 15. zmago v karieri.

Drugo mesto na 11. reliju za svetovno prvenstvo je osvojil Valižan Elfyn Evans (Ford Fiesta), tretji pa je bil Norvežan Andreas Mikkelsen (Volkswagen Polo).

Reli po Korziki so morali zaradi obilnih padavin v minulih dneh skrajšati na vsega sedem hitrostnih preizkušenj. Francoz Sebastien Ogier, ki si je tretji zaporedni naslov prvaka zagotovil predčasno po reliju v Avstraliji, je korziško preizkušnjo končal izven dobitnikov točk, potem ko mu je že prvi dan relija njegov Volkswagen ponagajal z okvaro motorja in prebito pnevmatiko.



Latvala je tokrat drugouvrščenega Evansa na koncu prehitel za 43,1 sekunde. "To je bil fantastičen konec tedna," je po zmagi dejal Latvala. Ogier je bil vse prej kot zadovoljen. "Na reliju pri Korziki nismo pričakovali takšnega razpleta," pa je dejal svetovni prvak, ki je bil z desetimi kazenskimi minutami in skupnim zaostankom 9:07 minute na koncu šele 15. Zmagovalec 31. relijev je sicer letošnjo sezono že osvojil štiri relije.

Obilno deževje, to je na južni obali Francije zahtevalo tudi 13 smrtnih žrtev, je dodobra pretreslo tudi program relija, sledile so številne odpovedi. Dve od devetih hitrostnih preizkušenj so morali odpovedati, reli po Korziki pa je s tem postal najkrajši reli v zgodovini tega tekmovanja.

Članki iz rubrike