pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

zf
zf
0 29.10.2015 21:41:39

Priprave balinark v Sežani in Idriji

Denis Vidmar in Ana Vorih
zd
Do evropskega prvenstva za ženske v italijanskem Saluzzu (od 10. do 14. novembra) ni več daleč. Zato tudi slovenske reprezentantke Sara Jenčič, Helena Ludvik, Denis Vidmar, Ana Vorih in Nina Volčina o njem stalno razmišljajo in se nanj zelo intenzivno pripravljajo.

Selektor Jure Rijavec si je za pripravljano bazo izbral Sežano, prihodnja postaja bo Idrija, potem bodo sledile še ene sklepne priprave. "Dekleta so marljiva in se zavedajo, da jih v Italiji čaka zahtevna naloga. Skupna vadba obsega trening tekme, dalemo tudi individualno, da bi odpravili pomanjkljivosti. Za zdaj se še nisem dokončno odločil, kateri bom zaupal kakšno nalogo in v kateri disciplini," pravi Rijavec, ki ima verjetno precej dilem in vprašanj okrog 'pravih' v natančnem zbijanju ter bližanju in zbijanju v krog.


Italijanski organizatorji so sporočili, da po zadnjih prijavah na tretje prvenstvo stare celine v Saluzzo pridejo balinarke iz 13 držav: Bolgarije, Francije, Hrvaške, Monaka, Rusije, Črne gore, Srbije, Slovaške, Španije, Švice, Turčije, Slovenije, tu so seveda še domačinke Italijanke. Prvič doslej se bodo borile za kolajne v vseh šestih disciplinah, na prvih dveh EP v Rogaški Slatini in na Komiži je bil program okrnjen.

Kar zadeva tokratni program, se bo evropsko prvenstvo začelo v sredo, 11. novembra ob 9. uri s prvimi dvoboji med dvojicami. Dan prej bo žreb, ki utegne biti pomemben tudi za Slovenke, posebej zaradi tega, ker naš par ne bo med nosilkami v dvojicah. Ob koncu prvenstva bo tudi ustanovni sestanek evropske zveze (konfederacije), ki bo združevala tri panoge s kroglami - balinanje, petanko in raffo in ob mednarodni zvezi FIB tako lažje vodila aktivnosti in lobiranje za morebitni prvi nastop na olimpijskih igrah leta 2024.

Članki iz rubrike