benifer Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000 Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

kmetijaa11 Njena.si

Kmetija: Novi tekmovalci vas bodo prikovali pred ...

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

rp
rp
0 04.11.2015 16:58:55

Gardner spet pri Silverhawksih

Anthony Gardner
psno
Kot smo na kratko že poročali, bo v sezoni 2016 moštvo Ljubljana Silverhawks sodelovalo v močni avstrijski ligi AFL. Okrepil ga bo podajalec Anthony Gardner, ki je ljubljansko ekipo že leta 2012 popeljal do naslova v ligi CEFL.

Srebrni sokoli, ki so v zadnji sezoni še nastopali v srednjeevropski ligi CEFL (izpadli so v polfinalu proti Vukovom iz Beograda), katere prihodnost je po desetih letih obstoja postala negotova, bodo svojim doma vzgojenim igralcem dodali preizkušenega ameriškega podajalca in nekaj najboljših slovenskih igralcev ameriškega nogometa. Anthony Gardner je 28-letni podajalec iz Clevelanda s slovenskimi koreninami, ki se je v Ljubljani dokazal že v sezoni 2012. Takrat je blestel zlasti v finalu, ko so Ljubljančani v Beogradu premagali Vukove ter osvojili naslov najboljšega v ligi, Gardner pa je v finalu osvojil naslov najkoristnejšega igralca (MVP). V letu 2013 je igral v prvi italijanski ligi za Lazio Marines iz Rima, v sezonah 2014 in 2015 pa za univerzitetni klub ameriškega nogometa v švicarski Lozani, kjer se je tudi šolal.

Prav dobre pretekle izkušnje z Gardnerjem so prepričale vodstvo, da v pomembni sezoni 2016 ne eksperimentira z novim podajalcem. Glavni trener Rok Štamcar, ki bo ekipo vodil že tretjo sezono, je o podpisu pogodbe dejal: "Anthony je eksploziven in natančen podajalec. Je tip igralca, ki vodi ekipo in dobro bere obrambo. Dodaten plus je, da se zelo dobro razume z veterani v moštvu, ki komaj čakajo, da zaigrajo skupaj." 


Ob sklenitvi sodelovanja je Anthony dejal: "Bil sem zelo navdušen, ko sta me Uroš Valant (predsednik kluba) in Rok Štamcar poklicala glede možnosti vrnitve v ekipo Ljubljana Silverhawks za sezono 2016 v ligi AFL. Pred pogovori sem nameraval končati svojo kariero v ameriškem nogometu, a nisem mogel izpustiti te edinstvene priložnosti. Sezona 2012 je bila najbolj zabavna in takrat sem igral najbolje v svoji karieri. Dneva, ko smo v Beogradu osvojili naslov prvaka, ne bom nikoli pozabil. Ker smo postali tako dobri prijatelji, sem Slovenijo od takrat obiskal vsako leto. Zdaj se že z veseljem pripravljam na novo sezono in komaj čakam, da se pridružim treningom Ljubljane Silverhawksov." 

Avstrijska liga, ki se bo začela konec marca, spada med najboljše v Evropi. Za naslov najboljšega se bo pomerilo osem moštev: aktualni prvak Swarco Raiders, favorit Vienna Vikings (petkrat evropski klubski prvak, nazadnje 2013), Danube Dragons iz Dunaja, Graz Giants, Mödling Rangers, Cineplexx Blue Devils ter tuji moštvi: Black Panthers iz Prage in Ljubljana Silverhawks. Vsaka ekipa bo odigrala deset tekem rednega dela (pet domačih in pet gostujočih). Nato bosta sledili tako imenovani tekmi ekip s posebnim povabilom in polfinala. Finalni Austrian Bowl bo odigran julija 2016.

Ljubljančani se niso okrepili le na položaju podajalca. V svoje vrste bodo v sezoni 2016 pripeljali tudi Slovenca, ki je zadnjih nekaj sezon že igral v ligi AFL za Graz Giants. Blaž Kolar je igralec napadalne linije, ki se je iz rodnega Maribora podal čez mejo v Gradec, da bi se učil ameriškega nogometa od najboljših. V ekipo se po poškodbi vrača veteran Jan Lipovec, igralec obrambne linije; po službeni odsotnosti v tujini se bo ekipi pridružil tudi center Nejc Gselman. Čeprav je prva ekipa to jesen brez tekem, fantje dvakrat tedensko trenirajo na igrišču NK Bravo na Ježici, ob tem vadijo tudi v fitnesu. Priprave na novo sezono bodo v polni zasedbi začeli 15. januarja.

Članki iz rubrike