pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 07.11.2015 21:05:20

Mladinski kegljaški naslovi v Kamnik, Zagorje in Cerknico

Tina Hren Laura Pokleka in Julia Vačun, najboljše tri v konkurenci posameznic
psno
Laura Pokleka, Tina Hren, Jakob Jančar in Luka Stegenšek so novi državni prvaki v kategoriji mladincev in mladink (U-18).

Na kegljišču Bresta v Cerknici se je s finalom končalo letošnje DP za posameznice in v kombinaciji v kategoriji mladink (U-18). Že v napovedih smo predvidevali, da se nam obeta ogorčen boj za kolajne, ne samo v posamični konkurenci, ampak predvsem v kombinaciji, saj je bila razlika zgolj 36 kegljev med vodilno po dveh nastopih Nušo Bajželj iz Triglava, in šestnajsto, Celjanko Taškarjevo. Prednost domačega kegljišča pa so vnovčile domače igralke Bresta. Na koncu je med posameznicami do prvega mesta vendarle priplezala Laura Pokleka s 550 keglji in le za en kegelj ugnala svojo soigralko Tino Hren, kateri pa je pripadla zmaga v kombinaciji.

Izredno lepo presenečenje pa je pripravila Korošica Julia Vačun, ki je zaradi boljšega čiščenja prišla do brona med posameznicami in še srebra v kombinaciji. To sta po dolgem času odličji za Koroško, kar je seveda zelo vzpodbudno za razvoj kegljanja v tej regiji. Sicer pa so prvenstvo zaznamovale izredno majhne razlike tako v posamični konkurenci kot v kombinaciji. Resnično so odločale le majhne napake oziroma tudi kakšna devetka v najbolj potrebnem trenutku.

S finalom so svoje prvenstvo končali tudi fantje, ki so na steze v Cerknici stopili takoj po razglasitvi najboljših med mladinkami. Že v uvodni seriji se je izkazal mladi Zagorjan Luka Stegenšek, ki je zaključil svoj nastop pri 566 podrtih kegljih. Na koncu se je izkazalo, da je bilo to za vse previsok rezultat in mladi Zagorjan se je lahko veselil naslova državnega prvaka, prvega za sebe in tudi za svoj klub. V predzadnji skupini igralcev je nastopil domači adut Domen Špeh, ki je nase opozoril spomladi na svetovnem pokalu za dečke (U-14), ko je v Nemčiji osvojil zlato medaljo. Prva dva niza mu igra ni in ni stekla, v drugih dveh pa je odigral odlično, a mu je na koncu zmanjkalo nekaj kegljev za odličje. V zadnji seriji pa je nastopila najboljša četverica iz prvega dela prvenstva, Jančar, Požar, Steržaj in Požun. V prvi polovici njihovih nastopov je že kazalo, da bodo vsi zelo konkurenčni tudi v boju za posamične medalje. Toda bolj ko je šel njihov nastop proti koncu, bolj je njihova igra postajala nepovezana. Vse bolj so pogledovali na trenutno situacijo v kombinaciji in se dokončno poslovili od posamičnih medalj.

ziga Pozar jakob Jancar in miko Sterzaj
Žiga Požar Jakob Jančar in Miko Steržaj, najboljši trije v kombinaciji
psno

Novi up kamniškega kegljanja Jakob Jančar je svoj nastop zanesljivo pripeljal do naslova prvaka v kombinaciji. Zadnji prvak, Postojnčan Žiga Požar, se je moral zadovoljiti s srebrom. Svojo prvo veliko medaljo pa se je priboril Miko Steržaj. Za Radensko za skrajni vzhod Slovenije je to prva velika medalja na domačih tleh, seveda v mlajših kategorijah, po koncu velikih karier Steržaja in Kardinarjeve.

Z velikim presenečenjem pa se je končalo prvenstvo med posamezniki. Do naslova prvaka je prišel mladi up iz Zagorja Luka Stegenšek, za katerega je to tudi sploh prvo odličje, saj tudi med dečki ni imel kakšnih večjih dosežkov. Srebro je odšlo na Obalo v Izolo z Matejem Peterneljem, ki pa že nekaj časa opozarja nase, bron pa ravno tako na Primorsko v roke Jureta Tominca. Slednji bo kot vse kaže zapolnil nekajletno vrzel pri Adrii iz Ankarana, ki je bila svoje čase v tej konkurenci zelo prepoznavna z Matjažem Jermanom, Dominikom Koncem... 

Samo finalne tekmovanje je bilo zelo vzorno organizirano s strani KK Brest, na čelu s Francem Gornikom in mednarodnim sodnikom Lucijanom Čukom.


Mladinke - kombinacija
1. Tina Hren (Brest) 1616
2. Julia Vačun (Fužinar) 1604
3. Laura Pokleka (Brest) 1597
4. Maruša Forjanič (Brest) 1597
5. Leila Lisjak (Adria), 1596
6. Nataša Radič (Pivka) 1595
7. Katja Žnidaršič (Brest) 1593
8. Nuša Bajželj (Triglav) 1590

Mladinke - posamezno
1. Laura Pokleka 550
2. Tina Hren 549
3. Julia Vačun 549
4. Katja Žnidaršič 547
5. Nataša Radič 545
6. Maruša Forjanič 537
7. Leila Lisjak 534
8. Sara Rovtar (Ljubelj) 525

Mladinci - kombinacija
1. Jakob Jančar (Kamnik) 1702
2. Žiga Požar (Proteus) 1685
3. Miko Steržaj (Radenska)1672
4. Nejc Požun (Kočevje), 1664
5. Domen Špeh (Brest)1654
6. Andrej Hrvatin (Adria) 1649
7. Matej Peternelj (Izola) 1645
8. Jure Tominec (Adria) 1635

Mladinci - posamezno
1. Luka Stegenšek (Zagorje) 566
2. Matej Peternelj 559
3. Jure Tominec (Adria) 556
4. David Jerman (Zagorje) 554
5. Domen Špeh (Brest) 553
6. Andrej Hrvatin (Adria) 550
7. Jakob Jančar (Kamnik) 543
8. Tine Vidmar (Proteus) 540

Članki iz rubrike