nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

sm
sm
0 07.11.2015 21:40:49

Koprski balinarji ne popuščajo

Nikola Đorđević (BK Antena Portorož)
BK Antena Portorož
Dvoboji tretjega kroga balinarske superlige so postregli s številnimi preobrati, s tretjo zmago v sezoni pa vrh lestvice še naprej držijo balinarju Luke Koper.

Ljubljansko - škofjeloški obračun med Krimom in Lokateks Trato je bil zelo izenačen, saj je bil po uvodnih klasičnih igrah rezultat 4:4, nato pa sta si moštvi točke razdelili tudi v hitrostnem zbijanju. Z zmago Žige Šinkovca proti Tadeju Premruju v natančnem zbijanju s 25:22 so domačini povedli z 8:6, nato pa so Škofjeločani z zmagami Damjana Sofronievskega in štafete Matjaž Progar - Goran Vujanović prišli do minimalne prednosti, ki so jo s suvereno predstavo v zadnjem delu tekme še povišali in slavili s 17:9.

Vodilna Luka Koper je tudi po tretjem krogu zadržala popoln izkupiček, za zmago na gostovanju pri Hrastu pa so Koprčani trepetali do zadnjih minut. Po zaslugi Gregorja Moličnika in Dmitra Vujanića so gostje v uvodnem delu tekme držali izenačenje, po zmagah Davida Franka in Tonija Trobca v natančnem zbijanju pa pobegnili na 6:10. Kobjeglavci so se z zmago v štafeti vrnili v igro, a so gostje iz Kopra v klasičnih igrah osvojili potrebne štiri točke in podaljšali zmagovito serijo.

Sežanci so se po prestižni zmagi v kraškem derbiju proti Hrastu odpravili na gostovanje v pivško balinarsko dvorano in po zmagah mladih upov Simona Požarja in Žige Merslaviča v hitrostnem zbijanju povedli s 4:8,  a so Košanci v nadaljevanju strnili vrste in prišli do izenačenja na 9:9. V zadnjem delu dvoboja je izkušena domača zasedba prikazala pravo igro in prišla do prve zmage v aktualni sezoni.

Novinci iz Šempetra so po zgodovinski zmagi proti Košani gostovali pri portoroški Anteni, ki v uvodnem delu tekme ni uspela izkoristiti prednosti domačih igrišč. Z zelo solidnimi 38 točkami Mitje Petriča v hitrostnem zbijanju so gostje celo povedli s 4:6, po preobratu pa so Portorožani v zadnji del tekme vstopili z vodstvom z 11:7, končni izid 17:9 pa priča o zasluženi zmagi domače zasedbe.

Superliga, 3. krog
Hrast - Luka Koper 12:14
Krim - Lokateks Trata 9:17
Antena Portorož - Agrochem Šempeter 17:9
Košana - Skala 15:11
Vrstni red: Luka Koper 6, Lokateks Trata in Antena Portorož 4, Hrast, Krim, Košana, Skala in Agrochem Šempeter 2
Značke: balinanje, superliga

Članki iz rubrike