gasilec, gasilci Svet24.si

Novo zažiganje vozil, tokrat v Šiški

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
0 10.11.2015 08:47:03

Okrepljeni encijani čakajo Dance

psno
Slovenska reprezentanca v ragbiju bo v soboto ob 14. uri na ljubljanskem stadionu Žak igrala novo tekmo evropskega pokala narodov v skupini 2C.

Tekmec Slovenije bo Danska, Slovenci pa jo pričakujejo z dobro popotnico in zmago v Srbiji v prejšnjem krogu.

"Led je prebit, pod gladino pa se skriva še velika gora. Čaka nas še zelo težka tekma proti izjemno trdi in močni Danski. Naše misli so usmerjene na motivacijo, ponovno pripravo, rahel počitek in tekmo, ki jo imamo to soboto," pred dvobojem pravi selektor reprezentance Andrew Fenton.

PRIŠLE NOVE MOČI

Trenutno v taboru encijanov ni hujših poškodb, vprašljiv pa je nastop prvega centra Jake Sajevica, ki je na srečanju v Beogradu staknil udarec v ramo. Ena večjih okrepitev za tekmo proti Danski je Goran Jelenčič, ki zadnjih nekaj let ni nastopal za državno reprezentanco zaradi pogodbenih obveznosti v Angliji. Treningom reprezentance se je pridružil tudi Dali Suljič, mlajši brat kapetana Mirta Suljiča, ki na Novi Zelandiji igra za Ponsonby Rugby Club. Njegov nastop še ni potrjen, vsekakor bi pa v primeru nastopa to bila najbolj zveneča okrepitev slovenske vrste.



"Danci bodo prišli v Slovenijo z željo po maščevanju, ker so na svojem igrišču doživeli poraz. So izjemno ponosen narod, zato bodo poskušali na vse pretege preprečiti našo novo zmago. Spomnim se zadnje tekme, kako napeta je bila, na koncu pa bi se lahko obrnila na eno ali drugo stran. Pričakujem podobno tekmo, čeprav njihovi zadnji rezultati niso ravno blesteči, želijo se pobrati. So izjemno močni in tekmovalni, izkoristijo vsako napako za zadetek. Obožujejo fizični kontakt, imajo veliko posameznikov, ki so lahko nevarnost za nas. Mi se bomo ustrezno pripravili in adaptirali na njihovo igro. Selektor je pripravil načrt, kako se jim bomo zoperstavili, da bodo podrejeni naši igri. Vsekakor se veselim tekme proti Danski v Ljubljani v soboto," meni reprezentant Jack Skofič.

UPAJO NA ZDRS LUKSEMBURŽANOV

Prejšnjo tekmo proti Danski so Slovenci dobili tesno z 16:10. Trenutno zasedajo drugo mesto v skupini, ob morebitnem spodrsljaju Luksemburga in zmage proti Danski pa se lahko zavihtijo na prvo mesto.

V taboru encijanov si v soboto želijo čim večjo podporo s tribun. Cena vstopnice v predprodaji je pet evrov, kot pravijo v slovenskem taboru, z nakupom vstopnic navijači prispevajo k pokritju stroškov organizacije tekme ter razvoju slovenskega ragbija. Cena na dan tekme bo sedem evrov.

Članki iz rubrike